Şubat 6, 2022

Akıllı Sözleşme Platformları için Zorlu Bir Hafta Geride Kaldı! İşte Platformlardaki Genel Görünüm


Son güncellenme : 06.02.2022 - 17:43

Akıllı sözleşme platformu Solana (SOL), geride bıraktığımız hafta 322 milyon dolarlık zarara sebep olan ‘wormhole (solucan deliği)’ saldırıları haberlerinin medyada dolaştığı ‘dalgalı’ bir haftayı geride bıraktı. Cardano (ADA) hareketi ise ‘kasvetli’ kalmaya devam etti ancak ağ blok boyutunda önerilen bir değişiklik haberleri ile çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı.

Solana (SOL)

Solana (SOL) için geride bıraktığımız haftanın özetini ‘tepetaklak’ olarak tanımlamak aslında hala yetersiz kalıyor. En büyük üçüncü akıllı sözleşme platformu Solana, ORCA ve FIDA’nın Coinbase’de listelenen ilk SPL (Solana Program Kitaplığı) tokenları olmasının ardından gündemde yer aldı.

Bu gelişmeyi, SOL’un Ocak ayında yaşadığı büyük çöküşten bu yana ilk kez 112 doları test etmesine yardımcı olan bir ‘üçgen kırılması’ takip etti. Solana’nın haftalık yatırım getirisi ise hafta sonu boyunca toplamda %18’e kadar yükseldi.

Solana ağına yapılan wormhole saldırısı ise 322 milyon dolarlık bir zarara mal oldu ve SOL’un grafikteki ilerlemesini durdurmaya yetti. Fiyatın yükselen bir üçgen kruulumu içinde geri kaymasından kısa bir süre sonra %16’lık bir satış gerçekleşti. Önümüzdeki hafta, yatırımcılar %38.2 Fibonacci seviyesinin üzerinde bir kapanış bekleyeceklerdir. Ortaya çıkacak bir kopma, 112 dolar veya 120 dolarda kısa süreli de olsa bir kar yaratabilir.

Daha fazla yükseliş, 130-138.5 dolar arasındaki bir tedarik bölgesi ile sınırlı kalacaktır. Bu arada, %23.6 Fibonacci seviyesinin altında doğru bir kayma, 82 dolarlık desteğin yeniden test edilmesiyle sonuçlanabilir.

Cardano (ADA)

Haftaya oldukça cansız bir görünümle başlayan Cardano (ADA), simetrik bir üçgen kurulumunda kaldığı için büyük bir fiyat dalgalanması yaratamadı. Haftalık yatırım getirisi, yalnızca riske açık daha geniş bir pazardaki ‘mini sıçramalar’ sayesinde yalnızca %3.6 gibi bir seviyede kaldı.

Genel görünüm ise geçtiğimiz haftayla aynı kaldı. Bitcoin’in 37.000 doların üzerinde sabit kalması koşuluyla, önümüzdeki hafta 1.4 dolarlık seviyeye doğru bir sıçrama analistler tarafından öngörülüyordu. Bu arada InTheBlock, ADA sahiplerinin %80’inin mevcut fiyat seviyelerinde ‘zararda’ olduğunu ortaya koydu. Yatırımcıların büyük kısmı zarardayken bir satış gerçekleştirme istemeyeceklerden dolayı, ADA’da yeni uzun vadeli işlemler başlatılmadan önce 0.92 dolar seviyesinin üzerinde tutunabilir.

Bu arada Cardano, “Imput-Output’un” ağın blok boyutunu %11 arttırma önerisinden sonra gündemde çokça yer aldı. Öneriler, Cardano üzerinde inşa edilen uygulamaların performansını iyileştirmek ve genel ağın kapasitesini arttırmak amacıyla lanse edildi.

Ethereum (ETH)

Ethereum’un yükselen kaması 2850 doların üzerinde bir kırılmayla sonuçlandı ve bu kama kendini 3000 dolarlık seviyenin biraz üzerine kadar uzattı. Ethereum (ETH) genel olarak haftayı %18’lik bir getiri ile tamamlamaya oldukça yakın ve bu seviyeyle Solana’nın üzerinde yer almayı başardı. ETH, %78.6 Fibonacci seviyesinin üzerinde bir fiyat hareketi yakalayabilirse, gelecek hafta için de görünüm ‘yükselişte’ kalacaktır.

Hafta boyunca borsa dışı adreslere yapılan birkaç balina transferi haberi dışında ETH tarafında olağandışı bir haber yer almadı.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Siyaset, ekonomi, göç konularıyla ilgilenen bir 'sosyolog'. Blockchain teknolojisine olan ilgim beni önce KoinFinans'a yönlendirdi. Yaklaşık üç yıldır kripto para haberleri başta olmak üzere sektöre ilişkin yazılar hazırlıyorum.

Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?