XRP Yatırımcıları, Ripple Davasından Sonra SEC’e Karşı Yasal İşlem Başlattı!

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ripple Labs aleyhine açılan dava XRP yatırımcılarını özellikle çok kötü etkiledi. Davanın duyurulmasından bu yana, ABD müşterileri için dünya çapındaki sayısız kripto para borsalarında XRP’nin listeden çıkarılmasına ve büyük bir yatırımcı sermayesi çıkışına şahit olduk. Sonuç olarak, XRP fiyatı 14 günden daha kısa bir süre içinde %50’den fazla düştü.

Ancak, SEC’in Ripple’a karşı dava açma kararını yasa dışı bir eylem olarak gören tüm XRP yatırımcıları bu duruma sessiz kalmadı. Birkaç XRP yatırımcısı, ABD Rhode Island Bölge Mahkemesi’nde SEC’e ve yeni başkanı Elad Roisman’a karşı dilekçe verdi. Toplamda 96 sayfada, dilekçe sahipleri XRP’nin ABD yasalarına göre neden bir menkul kıymet olmadığını özetliyor.

XRP yatırımcıları, SEC’in kararının “yatırımcıları koruma, adaleti teşvik etme ve şirketler hakkında bilgi paylaşma … yatırımcıların bilinçli kararlar vermelerine ve güvenle yatırım yapmalarına yardımcı olma” misyonuna uymadığını iddia ediyor. Aksine, eski Başkan Jay Clayton tam tersini yaptı:

“SEC başkanı olarak, SEC misyon beyanını uygulamak Jay Clayton’ın (Clayton) güvene dayalı göreviydi. Yatırımcıları korumak ve yatırımcıların bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmak için bilgi paylaşmak yerine Davalı, adı geçen Dilekçe Sahipleri de dahil olmak üzere Dijital Varlık XRP’yi satın alan, takas eden, alan ve / veya edinen masum yatırımcıları bilerek ve kasıtlı olarak milyarlarca dolarlık kayba uğrattı.”

Dilekçe ayrıca SEC’in 7 yıldan uzun süredir aktif olmadığını iddia ediyor. Bu süre zarfında yöneticilerle bir çözüme varılabilirdi. Ancak dilekçe sahipleri, bunun gerçekleşmediğini iddia ediyor, bu yüzden yatırımcılar artık milyarlarca dolar değerinde “gereksiz” kayıplar yaşıyor. Dilekçeye göre Jay Clayton, “uygunsuz nedenlerle hareket etti” ve Ripple Labs ile XRP’ye telafisi imkansız zarar verdi.

Bunların yanında XRP’nin neden bir menkul kıymet olmadığına dair ilk argümanlardan biri, SEC’in Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) menkul kıymet olmayanlar olarak sınıflandırmasıdır. Dilekçe sahipleri, şu anda piyasa sermayesine göre hala en büyük beşinci kripto para biriminin yüzlerce borsada eşit olarak işlem gördüğünü ve yaklaşık “150 üçüncü taraf satıcı tarafından para birimi olarak kullanıldığını” iddia ediyor.

Buna ek olarak Ripple, XRP kullanarak anında sınır ötesi ödemeler sunan “SWIFT’in en büyük rakibi” haline geldi. Bu bağlamda, dilekçe aynı zamanda, hükümetin SWIFT sisteminin yerini almak için Ripple gibi mevcut özel şirketleri ve teknolojilerini kullanması gerektiğini kamuya açık bir şekilde belirten Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Vekili Brian Brooks’a atıfta bulunuyor.

Dilekçeye ve dilekçenin gösterdiği diğer tüm nedenlere buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?