Ripple Yöneticileri: Rusya, Yaptırımlardan Kripto Paraları Kullanarak Kaçamaz! İşte Nedeni

California merkezli ödeme şirketi Ripple’ın iki üst düzey yöneticisi, Rusya’nın kripto para birimleri kullanarak yaptırımları aşma yeteneği konusunda karamsarlıklarını dile getirdi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bir tweet’te “Kriptoların Rusya’nın yaptırımdan kaçması için geniş ölçekte kullanılamamasının gerçek nedenleri var” dedi. Garlinghouse’a göre, kara listeye alınmış kişilerin uygulanan her güvenlik önlemini atlatması durumunda kripto para platformlarının lisanslarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Garlinghouse’un belirttiği üzere, kripto para borsalarının katı müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı önleme politikaları da dahil olmak üzere aldığı çeşitli önlemlerle bu durumun önüne geçmeye çalışıyor:

“Örneğin, RippleNet her zaman için yaptırıma tabi bankalar veya kısıtlı karşı taraf olan ülkelerle ÇALIŞMAMA taahhüdünde bulundu. Ripple ve müşterilerimiz OFAC yasalarını ve KYC/AML’yi destekliyor ve uyguluyor.”

OFAC, ABD tarafından uygulanan ekonomik ve ticari yaptırımları yönetmek ve uygulamakla görevli ABD Hazine Bakanlığı’nın bir kurumudur.

RippleNet’in genel müdürü Asheesh Birla ise, kripto para birimlerinin merkezi borsalar gibi çıkış noktalarının OFAC yasalarına uymak zorunda olmasının yanı sıra, likiditenin Rusya için bir zorluk teşkil edeceğini düşünüyor.

RippleNet genel müdürüne göre, Avrasya ülkesi yaptırımları atlatmak için Bitcoin (BTC) gibi dijital varlıkları kullanmayı seçerse, kripto piyasasındaki likidite Rusya’nın borsa (FX) ihtiyaçları için yetersiz kalır.

“ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirtildiği gibi – Rusya günde yaklaşık 50 milyar dolarlık FX işlemi gerçekleştiriyor. En büyük kripto olarak, Bitcoin’in hacmi genellikle günde yaklaşık 20 ila 50 milyar dolar arasındadır. Rusya’nın ihtiyaçları Bitcoin ve daha fazlasını kapsayacak! 

Ocak 2022 itibariyle, Binance [kripto borsası] üzerinden Bitcoin aracılığıyla bir seferde yalnızca yaklaşık 200.000 dolar değerinde Rus rublesi gönderebilirsiniz, buna karşılık Bitcoin/ABD doları üzerinden 3.7 milyon dolar ve Bitstamp’ta [kripto borsası] Bitcoin/Euro üzerinden 2.9 milyon dolar gönderebilirsiniz.

Dakikada yaklaşık 200.000 dolar gönderiyor olsanız ve Bitcoin/Ruble piyasasının likiditeyi hemen yenileyecek kadar esnek olduğunu varsaysanız bile (çok şüpheli), günde 50 milyar doların yakınında değilsiniz. Ayrıca, Bitcoin/Ruble için geçen aydaki toplam ortalama günlük hacim sadece yaklaşık 11 milyon dolardı…”

Kaynak : daily hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?