Akşam haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, Edirne’nin Meriç ilçesinde yaşayan bir vatandaş kaçak elektrikle Bitcoin madenciliği yaparken yakalandı.
Alınan ihbara göre, Keşen Emniyet Müdürlüğü ekipler Kavaklı köyünde yaşayan A.Ö’nün evinde aramalar yaptı. Aramalar sonucunda, evin yanındaki trafodan kaçak çekilen kablolarla Bitcoin madenciliği yapılan makinalara elektrik sağlandığı tespit edildi.
A.Ö hakkında kaçak elektrik kullanım suçundan işlemlere başlanırken Bitcoin madenciliği düzeneği kuranın, ev sahibinin akranası O.B olduğu tespit edildi ve şahsın Bursa’nın Bandırma ilçesinde hikamet ettiği belirlendi.
Polis ekipleri Bitcoin madencilik düzeneğine el koydu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Hoş geldin hediyeleriyle dolu Kripto Para Borsası Kucoin'de %10 komisyon indirimli hesap açmak için tıklayın!
Güncel son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için Koinfinans.com'u Twitter’da takip edin, Google News’te takip edin, İnstagram’da takip edin, Facebook sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın! Android Uygulamamızı indirerek en güncel haber ve analizleri takip edebilirsiniz.