Ekim 29, 2021

İşte Google’da En Çok Aranan Beş Kripto Varlık: Listenin Başındaki Varlık Şaşırttı

Kripto paralardaki son yükselişi takiben, gerek sosyal medyada gerek de arama motorlarında aranma ve konuşulma hacimleri ciddi bir artış gösterdi. Bunun yanında Dogecoin ve Shiba Inu başta olmak üzere meme coinlerde görülen çılgın fiyat artışları sonrasın, bu varlıklara artan ilgide de çılgın bir yükseliş yaşandı. İşte Google arama motorunda en çok aranan beş kripto varlık ve listenin başındaki meme coin!

Kripto pazarında son dönemde bir “bireysel” yatırımcı çılgınlığı yaşanıyor ve bireysel yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Kripto pazarında gerçekleşen toplu düzeltmelerin ardından toplam pazar payı 2,6 trilyon dolar gibi ciddi seviyeye ulaştı. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) gibi popüler varlıklar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, kullancılar da Google‘da sık sık kripto varlıklara ilişkin aramalar gerçekleştirdi.

Kripto borsalarındaki spot işlem hacimlerinde “parakende” ilginin artmasını takiben “kurumsal” para girişinde de rekor seviyelere ulaşıldı. Kripto dünyasında tüm bunlar gerçekleşirken Google‘da en çok aranan beş kripto varlık ise şu şekilde.

Listenin başında meme coin dünyasının ilk yıldızlarından Dogecoin (DOGE) bulunuyor. Adı sık sık Elon Musk ile de anılan DOGE, şu an Google’da en çok aranan kripto varlık olma özelliği de taşıyor. DOGE, 2021 yılı boyunca yalnızca Amerika’da aylık 7 milyon aranma hacmine ulaştı.

DOGE bu yılın başında muhteşem bir ralliye ev sahipliği yapmış ve fiyatını Mayıs 2021 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.70 dolara kadar yükseltmişti. Bu yükselişi takiben %50’in üzerinde geri çekilmeler yaşansa da yatırımcılar hala DOGE hakkında bilgi almaya çalışıyor. DOGE şu an en yüksek değere sahip ilk 10 kripto varlık arasında yerini korumaya çalışıyor.

DOGE, Elon Musk haricinde birçok ünlüden, yatırımcıdan ve kurumsal firmadan da destek aldı ve destek almaya devam ediyor.

Listenin devamında ise Bitcoin (BTC) bulunuyor. Kripto varlıkların öncüsü olan BTC, şu an en yüksek değere sahip kripto varlık olma özelliği de taşıyor. Ayda ortalama 4.7 milyon aranma hacmine sahip olan BTC, yatırımcıların ilgisini her dönem çekiyor. Gerek bireysel gerek de kurumlardan sık sık destek alan BTC, bu yıl bazı ülkelerde yasal para birimi olarak kabul edildikten sonra ve ABD’de ETF onayı aldıktan sonra hızlı yükselişler yaşadı.

Listenin üçüncü sırasında ise en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) bulunuyor. 1.8 milyon aylık aranma hacmine sahip olan ETH, şu an en yüksek toplam değere sahip ikinci kripto varlık konumunda. DApp’lere, DeFi’lere ve NFT’lere ev sahipliği yapan ETH ağı, Ethereum ekosistemini dünya çapında çok sayıda yatırımcı için çekici hale getiriyor. Ethereum 2.0 ile ilgili gelişmeler de ETH fiyatında büyük bir ralli sağlıyor.

Dördüncü sırada bulunan varlık ise Dogecoin katili olarak bilinen Shiba Inu (SHIB) oldu. Bu ay yaklaşık %500 artış yaşayan varlık, zaman zaman en değerli ilk on kripto varlık arasına girmeyi başardı. Aylık aranma hacmine bakıldığında ise 870.000 olan meme coin, her geçen gün daha da popüler hale gelecek gibi görünüyor.

Listenin son sırasında, beşinci sırada ise Cardano (ADA) bulunuyor. Ethereum rakibi olarak bilinen ADA, ayda ortalama 704.000 aranma hacmine sahip. 2015 yılında Charles Hoskinson tarafından kurulan Cardano, şu anda piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birimi olmayı başardı. Yakın zamanda duyurduğu “akıllı sözleşmeler” ile çokça konuşulmuş ve getirdiği yenilikler ile “ölçeklenebilirlik” ve “düşük maliyetli” işlem sunmasıyla da ön plana çıkmıştı.

Kaynak : CryptoNewsFlash
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?