Aralık 24, 2022

2022 Yılında En Çok Aranan Kripto Paralar Belli Oldu!

Kripto para piyasası 2022 yılında sıkılaşmaya giden ABD’in sıkılaşan para politikası, Terra, FTX, Celsius gibi platformların çöküşüyle büyük bir hasar aldı.

Google arama verileri ise 2022 yılı boyunca en çok aratılan kripto paraların listesini ortaya çıkardı. Fiyatta yaşanan düşüşler, beklentilere uygun olarak aramalarda da bir düşüşle sonuçlandı. Verilere göre “kripto para satın al” anahtar kelimesi Şubat 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Nitekim bu anahtar kelimenin düşüş kaydetmesinin nedeni birçok farklı şekilde yorumlanabilir. Örneğin insanların belirli bir borsa tercihlerinin hali hazırda olması bu aramaları düşürmüş olabilir.

Google kripto para satın al aramaları

Accenture’ın 2022 Küresel Tüketici Ödemeleri raporu, piyasadaki çöküşe rağmen kripto para birimlerine olan perakende ilgisinin yüksek kaldığını ortaya koydu. Katılımcıların oranı ise; uzun vadeli yatırımlar (%28), merak (%22), kısa vadeli spekülasyon (%21) ve diğerleri olarak ölçüldü.

DollarGeek tarafından yapılan ayrı bir araştırma, 2022’de dünya çapında en çok aranan kripto para birimlerini ele aldı.

2022 Dünya çapında en çok aranan kripto para birimleri.

Bitcoin ciddi farkla Google’da en çok aranan kripto para olmaya devam ediyor. DollarGeek’in araştırmasında da listede zirveyi aldı ve dünya çapında aylık 28,41 milyon arama kaydedildi.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere, Bitcoin fiyatı yılın başından bu yana yaklaşık %65 değer kaybetti. Bazı analistler bu düşüşün 10.000 dolara kadar devam etmesini bekliyor. Ancak son 12 ay içinde yapılan internet aramaları, çoğu insanın Bitcoin satmak için değil satın almak için arama yaptığını ortaya koyuyor.

Bitcoin google aramaları
“Kırmızı” Bitcoin al aramasını temsil ederken; “mavi” Bitcoin sat aramalarını temsil ediyor.

Dogecoin 2022’de dünya çapında aylık ortalama 5,85 milyon aramayla ikinci sırada yer aldı.

Popüler meme coin, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması haberlerinden sonra trendlere girdi ve ilgi çekti. Nitekim Robinhood borsasının da DOGE listelemesi bu popülerliği arttıran bir diğer neden. DOGE aramaları sonuç olarak iyi bir veri sunsa da aramalar belirli bir dönemde geldi.

Dogecoin araması dünya geneli

Listenin üçüncü sırasında popüler bir diğer meme coin olan Shiba Inu yer aldı. SHIB, dünya çapında aylık 4.43 milyon arama kaydetti. Dördüncü sırada lider altcoin Ethereum 3.84 milyon arama, beşinci sırada 1.4 milyon arama ile Cardano, altıncı sırada, 1.3 milyon arama ile XRP, yedinci sırada 1.03 milyon arama ile Safemoon, sekizinci sırada 861bin arama ile Avalanche, dokuzuncu sırada 796bin arama ile Litecoin ve onuncu sırada 734bin arama ile Nexus yer aldı.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : CoinTelegraph
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?