Mayıs 15, 2024

Toncoin Nedir? Nasıl TON Coin Satın Alabilirim?


Son güncellenme : 15.05.2024 - 23:30

Blockchain teknolojisi, son on yılda finans ve teknoloji dünyasını kökten değiştirdi. Bu dinamik sektörde, Toncoin (TON) gibi yenilikçi kripto paralar öne çıkıyor. Telegram’ın kurucusu Pavel Durov tarafından geliştirilen bu projenin, kripto para piyasasında neden dikkat çekici bir yere sahip olduğuna dair detayları sizlere sunacağız.

Kullanıcıların günlük işlemlerini hızlı, uygun maliyetli ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek isteyen TON, esnek mimarinin yanı sıra ölçeklenebilir yapısıyla dikkat çekiyor.

Toncoin Nedir?

Toncoin (TON Coin), merkeziyetsiz Katman-1 ağı olan The Open Network’ün yerel token’ıdır. Önceden Gram Coin ismiyle anılan token, ‘hisse kanıtı’ konsensüsü kullanmakta. TON, işlem ücretlerini ödemek, ödemeleri gerçekleştirmek veya işlemleri doğrulamak için kullanılabilir.

Öte yandan daha önce Telegram Open Network olarak bilinen blockchain, Telegram tarafından terk edildi. Proje, bir süre sonra The Open Network olarak adlandırılarak, topluluğa mal edildi.

TON Coin Teknik Özellikleri?

TON Blockchain, “sonsuz sharding” mekanizması ile dikkat çeker; bu, blok zincirinin sınırsız olarak ölçeklenebilmesini sağlar. Ayrıca, TON, kullanıcıların işlemleri saniyeler içinde tamamlayabilmelerini sağlayan yüksek işlem hızına sahiptir. Güvenlik tarafında, TON, merkezi olmayan yapıda birden fazla koruma katmanı ile donatılmıştır, bu da sistemi her türlü siber saldırıya karşı dirençli kılar.

The Open Network Ne Zaman Kuruldu?

Ton Coin, ilk olarak Telegram Open Network (TON) projesi kapsamında 2018 yılında duyuruldu. Pavel Durov ve ekibi tarafından geliştirilen bu proje, hızlı, ölçeklenebilir ve kullanıcı dostu bir blockchain platformu oluşturmayı amaçlıyordu. Ancak, Telegram’ın SEC ile yaşadığı hukuki sorunlar nedeniyle proje başlangıçta rafa kalktı. Durov’un projeden çekilmesinin ardından bağımsız geliştiriciler tarafından yeniden canlandırıldı ve böylece Ton Coin, TON blockchain ağının yerel kriptoparası olarak piyasada yerini aldı.

Açık kaynaklı olarak geliştirilen proje, Github üzerinden kullanıcılar aracılığıyla geliştirildi. Amacı kullanıcıların günlük işlemlerini hızlı, uygun maliyetli ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek olan proje, önemini bir şekilde korumayı başardı.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere, Bitcoin ve Ethereum gibi ana akım ağlardaki sorunları çözmek isteyen TON, kullanıcıların ilgisini bu sorunlar üzerinden çekiyor.

TON ekosistemi, günlük işlemler yapan milyonlarca kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi. Öncelikle yatırımcılar tarafından kullanılan Bitcoin ve Ethereum’un aksine, TON tipik tüketiciye hitap etmeye odaklanmaktadır. Kullanımı kolay bir uygulamaya entegre edilecek şekilde tasarlanmış olup. Kullanıcıların hızlı bir şekilde coin satın almasına, göndermesine ve saklamasına olanak tanır.

TON Coin’in Ekosistemi

TON Blockchain, tokenler, akıllı sözleşmeler, dApp’ler (merkezi olmayan uygulamalar) ve hatta merkezi olmayan internet hizmetleri sunar. Bu ekosistem, kullanıcıların ve geliştiricilerin, platform üzerinde yenilikçi projeler geliştirebilmeleri için geniş bir yelpazede araç ve hizmet sağlar. Örneğin, TON Storage ve TON Proxy gibi hizmetler, kullanıcıların verilerini güvenli bir şekilde saklamalarına ve internet üzerinde anonim kalmalarına olanak tanımaktadır.

Nasıl TON Coin Alabilirim?

TON Coin satın almak için öncelikle güvenilir bir kripto para borsasında hesap açmanız gerekmektedir. Huobi, Binance ve OKEx gibi büyük borsalar TON’u listelemektedir. Hesabınızı oluşturduktan ve doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra, TON satın almak için Bitcoin (BTC) veya Ethereum (ETH) gibi başka bir kripto parayla takas yapabilirsiniz. TON Coin’inizi güvenli bir şekilde saklamak için, donanım cüzdanları gibi güvenli cüzdan seçeneklerini tercih etmek önemlidir.

Geleceği ve Potansiyeli

TON, teknik kapasitesi ve genişleyen ekosistemi ile kripto para piyasasında önemli bir yer edinmeyi sürdürüyor. Blockchain teknolojisinin sınırlarını zorlayarak daha fazla insanın ve kurumun bu teknolojiyi benimsemesini teşvik edecek potansiyele sahip.

Sonuç

Ton Coin, yenilikçi özellikleri ve güçlü alt yapısıyla blockchain dünyasında fark yaratmaya devam ediyor. Kripto para yatırımcıları ve teknoloji meraklıları için, TON’un gelişimini takip etmek, geleceğin finansal teknolojilerine yatırım yapmanın bir yolu olabilir.

Kaynak : Koinfinans.com

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Siyaset, ekonomi, göç konularıyla ilgilenen bir 'sosyolog'. Blockchain teknolojisine olan ilgim beni önce KoinFinans'a yönlendirdi. Yaklaşık üç yıldır kripto para haberleri başta olmak üzere sektöre ilişkin yazılar hazırlıyorum.

Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?