Mart 30, 2022

Terra (LUNA) İçin En İyi 5 Yüksek Verimli DeFi Çiftliği


Son güncellenme : 31.03.2022 - 12:02

Kripto piyasalarıda son haftaların en iyi performans gösteren oyuncularından birisi de şüphesiz Terra (LUNA). Terra’ya yatırım yapan birçok insan olduğu aşikar, öyleyse neden işe koyulup, çiftçilik yaparak biraz fazladan kazanmak mümkün olmasın ki?

Anchor (ANCT)

Ekosistemde yer alan çok sayıda harika proje var ve her şeyden önce Anchor (ANCT) bahsedebiliriz. Anchor, token kullanıcılarına uzun vadeli fiyat istikrarı, satın alma gücünün korunması ve günlük piyasa oynaklığına karşı koruma sağlarken enflasyona karşı koruma sunmayı amaçlamaktadır.

Anchor, en azından geleneksel anlamda bir çiftçilik seçeneği değil, bu yönüyle banka tipi bir tasarruf ve yatırım seçeneği olarak da tanımlanabilir. Bu asında oldukça iyi bir seçenek. UST yatırabilir ve başka bir yerde kullanabileceğiniz ve yaparken %19,4 kazanabileceğiniz bir UST alabilirsiniz. Bu yüzden oldukça iyi bir fırsat sunuyor.

Anchor aynı zamanda bir ödünç alma platformu olarak da tasarlandı. Ve UST’de kredi açmadan önce üç çeşit teminat kullanıyor. Bunlar beTH (bağlı Ethereum), bLUNA (bağlı LUNA) ve sAVAX (kayıtlı AVAX).

Osmosis (OSMO)

Bugün listemizdeki iki numaralı çiftlik alanı, hem kendi blok zinciri hem de kendi blok zincirine sahip merkezi olmayan bir AMM (Otomatik Piyasa Yapıcısı) olan Osmosis (OSMO).

Buradaki en benzersiz durum ise IBC token’ların üzerinde işlem yapmanın mümkün olması. IBC, Internet Blockchain Communication veya Cosmos Protokolünün (ATOM) bir parçasıdır. Böylece Cosmos üzerine kurulu tüm blok zincirleri, Cosmos, Crypto.com (CRO), Secret (SCRT) Cavapoo (CAVA) ve Terra (LUNA) dahil olmak üzere tokenlerini burada takas edebilirsiniz.

Osmosis’te LUNA/UST’den yararlanabileceğimiz iki mükemmel havuz var. 562 numaralı havuzla başlamak için. Bir LUNA/UST havuzu doğal bir uyum olacaktır, iki token da %43,76’lık mükemmel bir oran ödemekte. 565 numaralı ikinci havuz LUNA/ATOM olarak belirlenmiş. LUNA’yı ATOM ile ortak yapıyoruz ve bu da %32,51’lik bir kazanç sağlıyor. Ve sonra ATOM’u tutmak mı yoksa daha fazla LUNA veya başka bir coin karşılığında satmak mı istediğinize karar vermek size kalmış.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, bu varlıkları hisse senedine bağladığınızda, bükülme sırasında 14 gün yerine bir veya yedi günlük bir bağ çözme işlemi yapmaya karar verirseniz, APR’nizin düşmesidir. Ve hiçbir şey kazanamazsınız.

Edge (EDGE)

Listede yer alan üçüncü çiftlik ise Edge. Edge asında bir Web3 altyapısı olarak tasarlandı ve çevremizdeki yedek kapasite tarafından desteklenen, yüksek performanslı merkeziyetsiz web hizmetleri sağlayan eşler arası bir ağ ve blok zinciridir.

Edge bir borç verme protokolüdür. Böylece LUNA’nın tek taraflı bir yapıştırma ortamında faiz kazanmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yaparsanız, kalıcı kayıp riski olmadan EDGE’de %1,88 kazanabilirsiniz. Ancak elbette bu oran oldukça az.

Bu çiftliğinizi bir adım daha ileri götürüp, LUNA’nızı bLUNA’ya bağlayabilirsiniz ve böylece LUNA’nızda da kalıcı ödüller kazanma şansınız olur ve ardından bu LUNA’ları EDGE’e yatırabilir ve %6,88 ek kazanç elde edebilirsiniz.

Spectrum Token (SPEC)

Dördüncü çiftlik Spectrum Finance. Bu platform, bir verim optimize edicidir ve buradaki avantajlardan biri, bize çiftliğin kurulduğu yerden daha iyi verim sağlayabilmesidir.

Astroport’taki LUNA/UST (Astroport, Terra blok zincirinde otomatikleştirilmiş bir merkezi olmayan değişim protokolüdür) %10,03 öder. Bu oldukça iyi ve iki token’da gerçekleşiyor.

Ancak Spectrum’da, yerel SPEC token’larla ödeme almayı kabul ederseniz %28,67 faiz kazanabiliriz. Ayrıca SPEC’inizi hemen UST ile takas edebilirsiniz. Bunu seçerseniz, bu havuza eklemek için LUNA’yı veya hatta hem LUNA hem de UST’nin bazılarını ekleyebilirsiniz. İkinci seçeneği LUNA ve bLUNA olarak seçerseniz, bu havuz bize neredeyse hiçbir kalıcı kayıp riskinin avantajını vermez. Astroport, SPEC’de ödeme almamız için bize %12,47’den %15,36’ya güzel bir artış sağlıyor.

Astroport (ASTRO)

Listedeki son çiftlik ise Astro (ASTRO). Terra sisteminde merkezi olmayan bir borsa olan Astro. Astroport, Spectrum’un kapsamadığı mükemmel bir LUNA çiftliğine sahiptir ve bu çiftlik stLUNA/LUNA’dır.

LIDO’da, LUNA’nızı stake edecek ve %7 kazanırsınız, ardından Anchor’da USD depozitoları için AUST gibi likit token’ınınz hala Astroport’a getirdiğimiz stLUNA’dır. Bu havuz %18,98 ödüyor ve bu, stLUNA bölümünde kazandığınız %7’lik yapışmanın üstünde.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : AZCoin News

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Siyaset, ekonomi, göç konularıyla ilgilenen bir 'sosyolog'. Blockchain teknolojisine olan ilgim beni önce KoinFinans'a yönlendirdi. Yaklaşık üç yıldır kripto para haberleri başta olmak üzere sektöre ilişkin yazılar hazırlıyorum.

Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?