Ocak 6, 2022

Samsung’un Bu Metaverse Coin Hamlesi Fiyatı Harekete Geçirdi!

Samsung Electronics America, Ethereum tabanlı bir sanal gerçeklik platformu olan Decentraland (MANA) ile iş birliği içinde ilk mağazasını açarak metaverse dünyasına girdi.

Elektronik devi Decentraland’da, Güney Kore’li devin en büyük mağazalarından biri olan amiral gemisi 837 fiziksel mağazasının sanal bir versiyonunu açtı. Fiziksel mağaza, New York City’nin Manhattan’daki Meatpacking Bölgesi’ndeki 837 Washington Caddesi’nde yer almaktadır. Samsung 837X adlı sanal mağaza, sınırlı bir süre için Decentraland’da açık olacak.

Samsung, Perşembe günü yaptıkları bir açıklamada iş birliği konusunda; “Bu, Decentraland tarihindeki bir marka için en büyük arazi satın alımlarından biri” yorumunda bulundu.

Samsung 837X mağazası, “Connectivity Theatre (Bağlanabilirlik Tiyatrosu ve Sustainability Forest (Sürdürülebilirlik Ormanı)” aracılığıyla dijital maceralar ve “Customization Stage (Kişiselleştirilmiş Sahne)”de müzikal bir kutlama sunacak.

Connectivity Theatre, 5 Ocak’ta başlayan ve 8 Ocak’a kadar sürecek olan Tüketici Elektroniği Şovu’ndan (CES) Samsung’un haberlerini sergileyecek. Sürdürülebilirlik Ormanı, konukların milyonlarca dijital ağaç aracılığıyla efsanevi bir deneyim yaşamalarını sağlayacak.

Kaynak: news.samsung

Samsung ayrıca gerçek dünyada da ağaç dikiyor. Güney Kore devinin Amerikan yan kuruluşu, Doğu Afrika’da bulunan bir ada ülkesi olan Madagaskar’a iki milyon mangrov ağacı dikerek iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi amaçlıyor ve bu amaçla Cardano tabanlı iklim restorasyon platformu Veritree ile ortaklık kurdu.

Veritree, kullanıcıların sınırlı sayıdaki ağaç tokenlerini almak için 15 veya daha fazla Cardano (ADA) tokeni bağışlayabileceği bir “Cardano Ormanı” işletmektedir. Daha sonra Veritree, değiştirilen her ADA için kullanıcılar adına bir ağaç diker. Veritree’ye göre, ağaç tokenleri sınırlı sayıda ağaçlar ve NFT dijital sanatı için kullanılabilir.

Samsung’un 837X mağazasındaki Customization Stage gelince ise, konuklar fiziksel Samsung 837 mağazasından DJ Gamma Vibes tarafından düzenlenen karma gerçeklik canlı dans partisini deneyimleyebilecekler.

Konuklar ayrıca 837X NFT rozetlerine ve sınırlı sayıda olan üç giyilebilir cihazdan birine giden görevlere katılmaya davet edilecekler. Kazananlar 7 Ocak’ta açıklanacak.

Kaynak: news.samsung

Samsung Electronics America’da kurumsal pazarlama ve iletişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Michelle Crossan-Matos işbirliğiyle ilgili aşağıdaki yorumda bulundu:

“Metaverse, başka türlü gerçekleşemeyecek benzersiz sanal deneyimler yaratmak için fiziksel ve mekansal sınırların ötesine geçmemizi sağlıyor. İnovasyon bizim DNA’mızda var ve hepinizin bu gelişen sanal dünyayı keşfetmeniz için sabırsızlanıyoruz.”

Samsung 837X mağazası Decentraland’de yalnızca sınırlı bir süre için açık olacak olsa da, şirket yıl boyunca bu tür deneyimleri daha da arttırmayı planlıyor.

Samsung, bu sene NFT’ler ve metaverse üzerinde büyük bahis oynuyor gibi görünüyor. Bu haftanın başlarında şirket, yeni akıllı TV’lerinin kullanıcıların NFT satın almalarına izin vereceğini duyurdu. Samsung’un girişim birimi Samsung Next, Sky Mavis (Axie Infinity yaratıcısı), Dapper Labs ve Forte dahil olmak üzere birçok NFT girişiminin yatırımcısı olduğu biliniyor.

Piyasa kan gölüne dönmüş olsa da, bu büyük haberin duyurulmasının ardından en popüler metaverse coin’lerden biri olan Decentraland haberden önceki 2.73 dolarlık fiyatından yukarı tırmandı ve 3.42 dolar seviyesine kadar ulaştı, bu da piyasanın durumuna rağmen yaklaşık yüzde 25’lik etkileyici bir artış anlamına geliyordu.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?