Nisan 28, 2022

%3500 Patlayan Altcoin’den Borsa Listelemesi Geldi!

ABD merkezli en iyi kripto para borsası Coinbase, 2022’de yüzde 3509’lük inanılmaz bir yükseliş yaşayan bir altcoin de dahil olmak üzere iki patlayıcı kripto varlığını platformlarında listeleledi.

Coinbase Assets Twitter(Coinbase’de listelenecek varlıkların listelemelerini açıklayan resmi twitter hesabı), bugün paylaştığı bir tweet’te altcoin programına hem STEPN (GMT) hem de Green Satoshi Token’ı (GST) eklediklerini açıkladı.

Borsa ayrıca sağlık ve zindelik odaklı kripto varlıkları; şirketin “platformumuz için yeni olan veya daha geniş kripto piyasasına kıyasla nispeten düşük ticaret hacmine sahip varlıklar” için uyguladığı “Deneysel varlık” etiketi ile platforma eklenecek.

Deneysel etiket konusunda açıklama yapan platform yayınladıkları bir blog gönderisinde bu durumu şu şekilde açıkladı ve bu varlıkların büyük risklerle birlikte geldiklerini söyleyerek bunlara karşı yatırımcıların dikkatli olmasını önerdi:

“Şeffaf olmak ve müşterilerin bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için, platformumuz için yeni olan veya daha geniş kripto pazarımıza kıyasla nispeten düşük işlem hacmine sahip bir trading’e konu olan varlıklara bir Deneysel varlık etiketi ekledik.”

Peki GMT nedir? Green Metaverse Token (GMT), kullanıcıları açık hava etkinliklerine katılmaları için ödüllendirerek sağlıklı yaşamı ve zindeliği teşvik eden bir metaverse kripto para birimi olan STEPN move-to-earn (kazanmak için hareket edilmesi gereken platformlar) uygulamasının iki yerel varlığından biridir. GMT, platformun yönetişim token’ıyken, Green Satoshi Token (GST) ise oyun token’ıdır.

gmt
Kaynak:  stepn.com

Platformun kullanıcıları, STEPN uygulamasından spor ayakkabısı non-fungible token’lar (NFT’ler) satın alarak ve telefonlarının yerleşik GPS özellikleri tarafından izlenen gerçek hayattaki egzersiz etkinliklerine katılarak token kazanabilirler. Şu anda yalnızca solo katılım modu işlevsel olan platformda, maraton ve arka plan modları gelecekteki sürümler için geliştirilmektedir.

Platformda ayrıca satılık özel yapım NFT spor ayakkabılarını basmak ve GST’yi US Dollar Coin’e (USDC) dönüştürme seçeneği gibi özellikler bulunmaktadır. Yönetişime ek olarak, GMT’nin rolleri arasında stake ödülleri kazanma ve yazma yoluyla uygulama içi özelliklere erişim elde etmek de yer alıyor.

Bunların yanı sıra uygulama ayrıca hem iPhone hem de Android cihazlar için kullanılabilecek merkezi olmayan bir cüzdana da sahiptir. Proje destekçileri arasında da büyük yatırım firmaları Sequoia, Alameda Research ve Solana Capital yer alıyor.

STEPN web sitesinde bulunan ve uygulama verilerini canlı olarak gösteren veri sayacı, 11.2 milyar milden fazla yol yapıldığını ve 752.978 kg karbonun kullanıcılar tarafından dengelendiğini iddia ediyor.

STEPN, bu yılın Mart ayında gerçekleştirilen lansmandan bu yana yüzde 3509 oranında patlayarak 0.11 dolardan şu anki fiyatı olan 3.97 dolara kadar yükseldi. Altcoin ayrıca Coinbase’de listelenebileceği haberleri sonrası bugün erken saatlerde kısa bir süre için tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,11 dolara (ATH) ulaştı. Ancak GMT yazım sırasında düşüşe geçti ve yüzde 1’lik bir düzeltme yaşadı.

Green Satoshi Token da gün içinde yüzde 11’in üzerinde artışla piyasaya göre iyi bir performans gösterdi ve 6,98 dolardan işlem görüyor. GST, Aralık 2021’deki 0,48 ABD dolarlık lansman fiyatından yaklaşık yüzde 1200 arttı ve bugün erken saatlerde ise 6,99 ABD doları seviyesinde yeni zirvesine ulaştı.

Fiyat hareketlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz

Kaynak : thedailyhodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?