Aralık 13, 2023

2022 Bitcoin Çöküşünü Bilen Analistten Yeni Tahmin: Sırada Bu Seviyeler Var!

Kripto para piyasalarında yaşanan volatilite, yatırımcıları sürekli olarak yeni gelişmeleri takip etmeye ve geleceğe dair tahminlerde bulunmaya yöneltiyor. Bu bağlamda, piyasaların nabzını tutan ve geçen yıl yaptığı başarılı tahminle ün salan Capo, Bitcoin ve genel kripto piyasaları için önemli bir değerlendirmede bulundu. Capo, piyasalarda yeni bir ayı dönemine yaklaşıldığına inanıyor ancak önce bir yükseliş dalgasının yaşanabileceğini öne sürüyor.

Capo’nun analizine göre, Bitcoin, Ethereum ve belirli altcoinler, ayı piyasasının başlaması öncesinde bir kez daha yükselişe geçebilir.

“Dolayısıyla ana kısa zaman dilimi fikri şu: Lower high (bir önceki zirveden daha aşağıda yeni bir zirve) oluşturmak için burada yükselecek (BTC için yaklaşık 43.000-44.000 dolar ve ETH için 2.300-2.400 dolar). Bazı altcoin’ler yeni zirveler yapabilir. O zaman ayı piyasasının ikinci dalgası başlamalı.” 

Özellikle Bitcoin’e odaklanan Capo, fiyat hareketlerini inceleyerek, BTC‘nin yakın gelecekte 38.000 dolara kadar düşebileceğini öngörüyor. Bu, analistin piyasada bir düşüş eğilimi beklediğine dair açık bir sinyal olarak algılanabilir. Ancak, bu düşüşün öncesinde belirli bir süre için kripto varlıklarında bir toparlanma yaşanabileceği öngörüsü, yatırımcıları gelecekteki olası dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmaya teşvik ediyor.

 “BTC için böyle bir şey bekliyorum.”

Bitcoin fiyat grafiği

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 41.333 dolardan işlem görüyor.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere Capo, kripto piyasalarında düşüş eğilimi gösterse de son açıklamalarında tüm short pozisyonlarını kapattığını ve şu anda kripto paralara herhangi bir pozisyonu olmadığını belirtti. Analizlerini paylaştığı platformlarda geniş bir takipçi kitlesi bulunan Capo, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda birçok yatırımcının portföylerinin değer kazandığını fark ettiğini ifade etti. Ancak, Capo’nun vurguladığı önemli bir nokta, kendi analizine sadık kalmaya devam ettiği:

“Geçtiğimiz haftalarda/aylarda çoğu insanın portföylerinin değerini artırdığını biliyorum ve bundan mutluyum. Kendi adıma, sadece analizime sadık kalıyorum, başkalarının çalışmalarına her zaman saygı duyuyorum ve gürültüyü görmezden gelerek tüm piyasanın makro analizini yapmak için yüzlerce saatimi ayırıyorum. Ana fikir aynı kalıyor. Kripto pozisyonum olmadığı için kırgın görünen insanlar var, ama bu benim kararım ve şu an böyle iyiyim. Fırsatlar her zaman olacaktır.”

Kripto piyasalarındaki belirsizlik ve hızlı fiyat değişimleri, yatırımcılar için her zaman bir risk faktörü oluşturuyor. Capo’nun analizi, yatırımcılara mevcut durumu değerlendirmeleri için bir perspektif sunsa da, herkesin kendi risk toleransını ve yatırım hedeflerini dikkate alması önemlidir. Kripto varlıklarıyla ilgili her türlü yatırım kararı öncesinde, detaylı araştırmalar yapmak ve uzman görüşlerini değerlendirmek gereklidir.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Kaynak : the daily hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?