Ocak 18, 2022

Dev Muhasebe Firmasından Kripto Düzenlemesi Çağrısı – Rekabet için Bu Düzenleme Şart!

Dünyanın önde gelen muhasebe kuruluşlarından biri olan Ernst & Young, finansal hizmet firmalarının rekabetçi kalabilmek için kripto piyasalarındaki düzenleyici sorunları nasıl yöneteceklerini öğrenmeleri gerektiğini açıkladı.

2022 ‘küresel düzenleyicilerin görünümü’ hakkında yeni ve geniş kapsamlı bir rapor hazırlayan firma, dijital varlıkların ve büyük teknoloji şirketlerinin son zamanlardaki büyümesinin, her birinin şimdi daha fazla düzenleme hakkında konuşmaya girmeleri gerektiği anlamına geldiğini belirtti ve durumu tartışmaya açtı.

“Geleneksel olarak düzenleyici çerçevenin dışında faaliyet gösteren yeni oyuncular… Şimdi ödemeler veya kredi gibi finansal faaliyetler sunmaya başladılar. Bu yeni oyuncular ya tam gelişmiş finansal hizmetler yönetmeliğine tabi olmadan düzenleyici arbitraja giriyorlar ya da örneğin bankalardan çok daha hafif düzenlemelere tabiler.”

Rapor ayrıca, finansal hizmet firmalarının kripto varlıklarıyla ilgili gelişen düzenleyici manzaraya ayak uydurması gerektiğini kaydetti.

“Düzenleyici çevrenin genişlemesinin ikinci bir yolu, kripto para birimleri, dijital varlıklar, tokenlar ve ilgili ürün ve hizmetleri ele almaktır. Bu varlıkların kabulü ve işlem hacmi arttıkça, finansal istikrar ve yatırımcı korumasının yanı sıra düzenleyici endişeleri ele almak için artan bir ivme var.”

Ernst & Young, önemli zorluğun, risk değerlendirmesi ve teknolojik inovasyonun genelde birlikte çalışmaması olduğunu ve bu nedenle aradaki boşluğu kapatmaya ihtiyaç olduğunu söylüyor.

“Risk ve düzenlemeyi anlayan kişiler, uygulama programlama arayüzleri (API’ler), bulut teknolojisi, kripto veya ilgili çözümler gibi gelişen teknolojileri anlayan kişilerle çoğu zaman önemli ölçüde örtüşmez.

Sonuç olarak, birçok firmanın risklerin tanımlanıp tahmin edilebilmesi ve kontrollerin yerleştirilebilmesi için bu alanların kesişim noktasında oturabilecek ve görüşmeleri kolaylaştırabilecek yetenekler bulması gerekiyor.”

Raporda ayrıca hükümetlerin ve merkez bankalarının merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) yaratılmasıyla yeni ortaya çıkan alana girmeye başladıkları belirtiliyor.

“Bahamalar gibi bazı yargı bölgeleri şimdiden CBDC’leri başlattı ve bazılarının devam eden deneyleri (ABD dijital doları gibi) veya perakende veya toptan CDBC’leri tanıtacak politika planları (İngiltere ve AB Bankası) var.”

Aralık ayında Meksika, merkez bankasının 2024 yılına kadar bir CBDC yayınlayacağını açıklamıştı.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?