Aralık 8, 2022

Kripto Ayı Piyasası Ne Zaman Bitecek? Huobi Tarih Verdi!

Bitcoin (BTC), 2021’de en yüksek seviyesine ulaşarak 69.000 dolara ulaştı. Birçok isim yükseliş ivmesinin devam etmesini bekliyordu ancak sonuç beklenenden farklı oldu. Makroekonomik koşulların da etkisiyle ayı piyasası hâkim konuma geçti. Mayıs ayında Terra’nın çöküşünü Kasım ayında FTX’in takip etmesi sonuçları daha kötüye götürdü.

Bitcoin fiyatı 2022 yılının başında 47.200 dolarlık seviyeye sahipken 15.599 dolara kadar geriledi. Yaşanan sert düşüş birçok isme göre son bulmuş olsa da bazı isimler 13.000 dolarlık seviye civarında bir dip bekliyor.

Ethereum fiyat döngüsü

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere İngiliz banka Standard Chartered, Bitcoin fiyatının 2023’te 5000 dolara düşme olasılığını dahi tartıştı. Raporu derlediğimiz haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Kripto para borsası Huobi ise Bitcoin fiyatının dibe ulaştığını düşünen tarafta. Borsa, yakın zamanda yayınladığı bir raporda kripto para piyasasını yorumladı. Rapora göre Bitcoin ve kripto para piyasası ‘döngüsel bir dipte’ yer alıyor.

Bitcoin ve Ethereum Ana Akım Haline Geldi

“BTC ve ETH gibi ana akım kripto varlıkları, uzun vadeli yatırım portföyünde yer alıyor. Bitcoin fiyatı bu ayı piyasasında 15000 dolar ve ETH ise 1000 dolarla dibe ulaşma ihtimaline taşıyor. Sonuç olarak 2023’ün 1. çeyreğine kadar konsolidasyonun devam etmesini bekliyoruz. Hemen ardından iyi bir toparlanma kaydetme ihtimali oldukça olası.”

Nitekim raporda ayı piyasasının beklenenden daha uzun sürdüğü detayı da yer aldı. Borsaya göre bunun en büyük nedeni düzenlemelerin gecikmesiydi. Öte yandan endüstrideki kaldıraçlı işlemlerin de azalmasının etkili olduğuna inanılıyor.

Makro açıdan, ABD TÜFE’si 75 baz puanlık dört ardışık faiz artışının ardından önemli ölçüde zarar gördü. Ayrıca, Aralık ayından itibaren faiz artışlarının daha düşük olması beklentiler arasında. Ancak bu durum Mart 2023 civarında duracaktır. Artış hızı azalıyor, bu döngünün en zor kısmı bitti ve para politikasının dibi neredeyse oluşmaya hazır.

“…piyasadaki fırsatçı ve kör iyimser duyguların, piyasadaki gerilemenin büyüklüğü ve süresi tarafından silindiğine inanıyoruz. FTX olayı, sorunlu kurumların ve projelerin sahneden silineceği son kurşun olabilir.”

Sonuç olarak Huobi, 2023 yılının ilk çeyreğinde dip seviyenin oluşacağına inanıyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Watcher.guru
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?