Kasım 22, 2022

Bitcoin mi Ethereum mu? Yatırım Yapmak için Hangisi Doğru?

FTX borsasındaki çöküşün yayılmaya devam edeceği korkusu Bitcoin ve Ethereum fiyatını düşürdü. Grafik yorumlayıcısı bir analist ise Bitcoin’in nispeten dirençli kalacağını iddia etti.

Katie Stockton, Bitcoin/Ethereum oranının 50 günlük basit hareketli ortalamanın (MA), üzerindeki hareketini değerlendirdi. Yatırımcılarla paylaşılan notta, “Bitcoin’in önümüzdeki aylarda daha iyi performans göstermesini bekliyoruz” yorumu yer aldı.

Sonuç olarak Katie Stockton tarafından paylaşılan tahmin, Ethereum’un deflasyonist yapısına rağmen gelmesi dikkat çekti. Bilindiği üzere birçok analist deflasyonist yapının sonuç olarak kazançlı olacağını paylaştı.

Koinfinans.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere Ethereum, The Merge güncellemesi sonrası deflasyonist bir yapıya sahip oldu. Nitekim bu detayın cezbedici olması ise fiyattaki artış için yeterli olmadı. Birçok analist ise deflasyonist yapının Bitcoin’i yenmek için önemli bir koz olduğuna inanıyor.

Bitcoin Ethereum Oranı Kritik Detay

Bitcoin ve Ethereum Grafiği

Bitcoin/Ethereum oranı Pazar günü 50 günlük MA’in üzerine çıktı. Haber hazırlanırken bu oran 14.50 civarında seyrediyordu.

Grafik analistlerinin yakından takip ettiği 50 günlük MA, kırılma noktalarını belirlemek için sık sık kullanılmaktadır. Oranın önceki dört hamlesinden üçü ortalamanın üzerinde güçlü kazanımlar kaydetti.

Yaşanan son kırılma ise bu ayın başlarında oluşan 12.70’lik ‘yüksek dip’ yükselişini doğrular nitelikte. Daha yüksek bir düşük seviye, önceki düşük fiyattan daha yüksek bir seviyede satışlar durduğunda oluşur ve yaklaşan düşüş eğiliminden yükseliş eğilimine geçişin ilk sinyali olarak kabul edilir.

Stock’a göre Bitcoin ve Ethereum oranı bu ayın başlarında daha yüksek bir düşük seviyenin ardından 50 günlük MA’yi temizledi. “Oran için bir sonraki direnç 200 günlük MA’de yer alıyor. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma Haziran ayının en yüksek seviyelerini hedefleyecektir. Üstelik bu yükselişi engelleyen dirençler oldukça az olacak.

Haber hazırlanırken grafikte 200 günlük direnç 14,82’de, 13 Ekim’deki en yüksek seviye olan 15,74’ün üzerinde yer alıyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : CoinDesk
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?