Nisan 4, 2022

XRP Destekçisi Avukattan Sert Çıkış: SEC Gittikçe Saçmalıyor!

30 Mart’ta SEC Denetim Bölümü, kripto varlıklarını güvence altına almayla ilgili teknolojik, yasal ve düzenleyici riskleri vurgulayan bir rapor yayınladı. Söz konusu rapor XRP davasıyla bağlantılı bir şekilde ele alındı. SEC raporda, kripto para sektörünün Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu İnceleme Bölümünün önceliklerinden biri olacağını vurguladı:

“Kripto varlıklarıyla uğraşan piyasa katılımcılarının denetimleri, bu tür varlıklar için saklama düzenlemelerini incelemeye devam edecek ve kripto varlıklarının arzlarını, satışını, önerisini, tavsiyesini ve ticaretini değerlendirecektir.”

Ripple (SEC) tarafından tepki

Ripple vs. SEC davasında XRP sahiplerinin avukatı John E Deaton, haberlere tepki gösterdi. John, Twitter paylaşımında kendi görüşüne göre SEC’in kripto para borsalarına karşı yasal işlem başlatma yolunda ilk adımı attığını açıkladı:

“SEC gittikçe saçmalıyor. Savaş devam ediyor. Yaz sonuna kadar bir veya daha fazla borsaya karşı bir SEC davası tahmininde bulundum. Hala buna inanıyorum.”

SEC’in, kripto varlıkları üzerinde düzenleyici rehberlik sağlamak için yıllar boyunca birçok ricayı reddettiğini belirtmekte fayda var. SEC tarafından gelen açıklamada ayrıca ayrıca “yasal ve düzenleyici netlik eksikliğinin sorumluluğu kapımızdadır” deniliyor.

SEC yetki alanını aşacak mı?

Bu tanıma, düzenleyici bir çerçeveye doğru ilk adım olsa da, gözetim organının yargı yetkisini genişleteceğine dair endişeleri de gündeme getirdi. Özellikle XRP davası devam ediyorken endişelerin daha da yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni kurallara göre, yatırımcıların platformda sahip olduğu tüm dijital varlıklar, platform varlıkları olarak değerlendirilecek. Bu, çoğu şirketin bilançolarını etkileyecek ve onları SEC incelemesi altında bırakacaktır.

Geçen yıl, Coinbase bilançosunda 21.3 milyar dolar varlık ve yükümlülük bildirdi; O sırada dijital varlıklarda 278 milyar dolar vardı. SEC kayıt gerekliliklerine göre, 50 milyon dolardan fazla varlığa sahip herhangi bir şirket derhal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yargı yetkisine girer. Bu nedenle, likidite sağlayıcıların ve otomatik piyasa yapıcıların, bilançolarına dijital varlıklar eklenmesi durumunda SEC’e kaydolmaktan başka seçeneği olmayabilir.

Nihayetinde bu, SEC’e kaydolmaları ve federal menkul kıymetler yasalarına ve düzenleyici yükümlülüklere uymaları gerektiği anlamına gelir.

Fiyat hareketlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Crypto News Flash
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?