Ocak 29, 2021

Ripple Destekli MoneyTap, 20 Bankacılık Kurumuna Daha Bağlanacak!

San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, Japon finans devi SBI Holdings’in bir yan kuruluşu olan MoneyTap’e yatırımını tamamladı.

Uygulamanın yeni özelliklerinin ve hizmetlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için başlatılan yatırım hareketi ilk olarak Ekim ayında duyurulmuştu. Yeni sermayenin eklenmesinin ardından, iki Ripple yöneticisi (Eric van Miltenburg ve Emi Yoshikawa) MoneyTap’e katılacak. Ripple dışında, yan kuruluşun 38 başka hissedarı var.

Bunun yanında RippleNet ağı tarafından desteklenen MoneyTap uygulamasının 2021’in sonuna kadar 20 bankacılık kurumuna bağlanması bekleniyor. Şubat ayı sonuna kadar üç bankanın daha devreye girmesi bekleniyor.

İlkbaharda uygulama, biyo-tanıma tabanlı dijital kimlikle daha sıkı Müşterinizi Tanıyın (KYC) prosedürlerini de başlatacak.

MoneyTap, Ripple ve SBI Holdings’in ortak girişimi olan SBI Ripple Asia tarafından 2016 yılında piyasaya sürüldü. SBI Ripple Asia, Ripple’ın blokchain tabanını kullanarak karekod ile para transferini mümkün kılan tüketici odaklı MoneyTap uygulamasını geliştirdi. MoneyTap, 61 bankanın üye olduğu Japon Bankaları Uluslararası Ticaret Birliği (Japan Bank Consortium) tarafından piyasaya  sürüldü. Nihayetinde MoneyTap’in Japan Bank Consortium’un tüm üyelerini kaydetmesi bekleniyor.

Japonya, Ripple için en büyük pazarlardan biri ve bu da şirketin genel merkezini Japonya’ya taşımayı düşünmesine neden oldu. Geçtiğimiz Ekim ayından beri bu söylenti gündemde. Japonya’nın XRP topluluğu tarafından bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri de düzenleyici netliği. Ocak ayında Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) token’ın bir menkul kıymet olmadığını doğruladı.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?