XRP Topluluğu, XRP’nin Para Birimi Olarak Görülmesi İçin İmza Kampanyası Başlattı!

Son günlerin en çok konuşulan kripto para birimlerinden biri XRP oldu. Bu her ne kadar olumsuz bir gelişmenin sonucunda yaşanmış olsa da, XRP‘nin günlerdir manşetlerden düşmediği bir gerçek. Kripto haberlerini takip eden herkesin bildiği SEC tarafından başlatılan dava, XRP piyasasını olumsuz etkiledi ve XRP piyasa hacmini birkaç gün içinde 40 milyar dolardan 10.3 milyar dolara düşürdü. Bu aynı zamanda XRP’nin ilk üçteki sırasını kaybetmesine neden oldu ve Tether’in USDT stablecoin’inin yerini almasına izin vererek XRP’yi dördüncü sıraya itti. Coinbase, Bittrex ve Binance US gibi ticaret devleri de dahil olmak üzere çok sayıda kripto borsası, uyumluluğu korumak için XRP ticaretini kaldırmaya başladı.

Tüm bu gelişmeler sırasında şüphesiz en çok XRP yatırımcıları zarar gördü. Fakat XRP topluluğu gelişmelere kayıtsız kalmadı ve bir imza kampanyası ile harekete geçmeye karar verdi.

29 Aralık 2020’de petitions.whitehouse.gov sitesinde yeni bir imza kampanyası yayınlandı. ABD Federal Hükümetine hitap eden dilekçe, XRP’nin bir para birimi olarak kabul edilmesini istiyor. Kampanyada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple‘a karşı, yerel kripto parası XRP’nin yedi yıl boyunca kurumsal ve perakende yatırımcılara satılarak tescil edilmemiş bir menkul kıymet olduğunu iddia eden son yasal işleminden bahsediliyor. Belgeye göre, FinCEN XRP’nin bir para birimi olduğunu zaten belirlemişken, tüm bunlar sıradan Amerikalı yatırımcıların finansal kayıplara maruz kalmasına neden oluyor ve bunların sorumlusu SEC. Belgede söz konusu dava “anlamsız” olarak değerlendiriliyor.

“SEC şikayeti, XRP para birimi sahiplerine zarar veriyor ve derhal sona ermesi gerekiyor. ABD Hükümeti, FinCEN tarafından belirlendiği üzere, XRP’nin bir para birimi olduğu konusunda açıkça rehberlik etti.”

Şu ana kadar kampanyada 9 bin 669 imza toplandı. 28 Ocak’a kadar, Beyaz Saray’dan yanıt alabilmek için toplam 100.000 kişinin imzalaması gerekiyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?