Nisan 3, 2024

Solana Fiyatı Neden Yükseliyor: İşte Ortaya Çıkan İlginç Detaylar

Kripto piyasası son zamanlarda aşırı açgözlülükten düşüş yaşadı ve bu durum özellikle büyük kripto para birimlerini etkiledi. Bitcoin’in fiyatı 66.000 dolar seviyesine gerileyerek diğer dijital varlıkların değerlerinde de ciddi düşüşlere neden oldu. Ancak, bu genel düşüş eğilimine rağmen, Solana gibi bazı kripto para birimleri olumlu bir ivme sergileyerek yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Solana’nın bu yükseliş trendiyle ilgili ne gibi gelişmeler yaşanıyor? Piyasada bir düzeltme süreci yaşanırken neden SOL gibi belirli varlıkların değeri artıyor?

Solana’nın fiyat analizine baktığımızda, son 24 saat içinde %3’lük bir artışla 190,98 dolar seviyesine yükseldiğini görüyoruz. Ancak, Nisan ayının başlarında 203,65 dolara kadar çıktıktan sonra, bir haftanın en düşük seviyesi olan 177,75 dolara gerilediği için henüz en iyi performansını sergilemiş değil.

solana fiyatı neden yükseliyor

Solana’nın piyasa değeri, %3’lük bir artışın ardından 84.952.022.592 dolarlık bir seviyeye ulaşarak güçlü bir performans sergilemeye devam ediyor. Öte yandan işlem hacmi %19 artarak 4.700.226.340 dolarlık bir değere yükseldi.

Devam eden fiyat artışlarıyla birlikte Solana, boğa piyasasının devam etmesi durumunda bu ay gerçekleşebilecek tüm zamanların en yüksek hedefi olan 260,06 dolardan sadece %28 daha düşük seviye yer alıyor. SOL, piyasada uzun süredir gözde bir varlık olmasına rağmen, fiyat dalgalanmaları yatırımcılar için karmaşık bir tablo oluşturuyor. SOL, 200 dolarlık sınırı aşmasıyla birlikte, balina yatırımcılar daha büyük miktarlarla piyasaya giriş yapmaya başladılar.

Pazartesi günü, balinaların dört büyük SOL işlemi yapmasıyla başlayan bir dizi olay yaşandı. Basında yer alan haberlere göre, 999.453 SOL’luk (189,55 milyon dolarlık) ilk işlem gerçekleşti ve ardından 1.895.729 SOL’luk (361,7 milyon dolarlık) başka bir işlem yapıldı. Daha sonra ise, 1.096.940 (209,29 milyon dolarlık) ve 1 milyon SOL (190 milyon dolarlık) token taşıyan iki balina işlemi daha gerçekleştirildi.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere bu işlemler bilinmeyen bir balina cüzdanından bilinmeyen başka bir cüzdana yönlendirildi. Ardından, bir süre sonra Binance borsasında 149.999 Sol’luk (27,79 milyon dolarlık) bir işlem daha gerçekleştirildi. Son olarak, yaklaşık 26,83 milyon dolar değerinde olan 146.121 SOL, Kraken borsasından çekilerek bir kez daha bilinmeyen bir cüzdana aktarıldı.

Bu işlemler kısa aralıklarla gerçekleşti ve Solana’nın fiyat artışı için önemli noktalar oluşturdu.

Son birkaç hafta içinde Solana ağına olan talep önemli ölçüde arttı. DefiLlama’nın Mart ayı verilerine göre, Solana ağında yer alan merkezi olmayan borsaların aylık işlem hacmi, bir önceki döneme göre %172’lik bir artışla 60 milyar doların üzerine çıktı. Bu, Solana’nın giderek artan ilgi ve kullanımıyla birlikte güçlü bir büyüme gösterdiğini gösteriyor.

Bu artışın arkasında özellikle dogwifhat ve Book of Meme gibi meme coin’lerinin önemli bir rolü bulunmaktadır. dogwifhat, Mart ayında %179’un üzerinde bir artış gösterirken, BOME ise %1873’lük bir artış kaydetmiştir.

Sonuç olarak, Mart ayında Solana ağı üzerinde toplanan işlem ücretleri, önceki 13 milyon dolarlık rakamdan %431’lik bir artışla yaklaşık 69 milyon dolara ulaşmıştır. Bu, meme coin’lerinin Solana ekosistemindeki etkileyici yükselişinin yanı sıra, ağ üzerinde gerçekleşen işlemlerin ve aktivitelerin de ciddi şekilde arttığını göstermektedir.

Kaynak : Coingape
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?