Ağustos 21, 2021

Chainalysis: Küresel Kripto Para Birimi Kabulü Artıyor ve Artışa Bu Ülke Öncülük Ediyor

Blockchain veri platformu Chainalysis’in paylaştığı yeni bir rapor, belirli bir ülke sakinlerinin öncülük etmesiyle kripto benimsenmesinin dünya çapında arttığını gösteriyor.

Vietnam, toplam kripto para birimi etkinliğinde, aktarılan on-chain perakende değerinde ve eşler arası (P2P) borsa ticaret hacminde güçlü rakamlarla Chainalysis’in 2021 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nin başında geliyor. Güneydoğu Asya ülkesi, bu ayın başlarında da, Binance’in kripto kabulü açısından ilk beş ülke listesinde ikinci sırada yer aldı.

Hindistan, Pakistan, Ukrayna ve Kenya, sırasıyla Chainalysis’in ilk beşini tamamlıyor.

“Bu ülkelerdeki uzmanlarla yaptığımız röportajlar, birçok sakinin, genellikle merkezi borsalara erişimleri olmadığı için, kripto para birimine geçişte birincil rampa olarak P2P kripto para borsalarını kullandığını ortaya koydu.”

Chainalysis, dünya genelinde kripto para birimini benimsemenin genel seviyesinin hızla arttığını ve bu oranları yönlendiren faktörlerin bölgeden bölgeye farklılık gösterebileceğini ekledi.

“Araştırmamız, bu artan benimsemenin nedenlerinin dünya çapında farklı olduğunu gösteriyor – gelişmekte olan piyasalarda birçok kişi, para birimi devalüasyonu karşısında tasarruflarını korumak, havale gönderip almak ve ticari işlemler yürütmek için kripto para birimine yönelirken, Batı Avrupa ve Doğu Asya, geçtiğimiz yıl boyunca büyük ölçüde kurumsal yatırımlardan güç aldı.”  

Son olarak rapora göre kripto para birimleri dünya genelinde 2019’un üçüncü çeyreğine kıyasla 24 kat, 2020’nin ikinci çeyreğine kıyasla %881 oranında daha çok benimseniyor.

Kaynak : daily hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?