Kasım 27, 2019

Bankacılık Sektörü Değişiyor!

Bugünlerde düşüşü ile bir çok yatırımcısını üzse de, 2008 yılında hayatımıza giren Bitcoin bir çok şeyi değiştirdi. Finans dünyasında, devrim niteliğinde bir çığır açan bu para, çok önemli bir teknolojiyi de hayatımıza kazandırdı. Blockchain…

Blockchain teknolojisi bir çok sektöre adapte olmaya başladı ve bu gidişat giderek artan bir hızda ilerliyor. Ama herşeyden önce bankacılık sektörüne, yeni bir bakış açısı ve yeni bir düzenleme getirdi. Paranın patronları olan bankalar, bu teknoloji ile değişmek zorunda kalabilirler. Çünkü blockchain teknolojisi, bankanın yaptığı bir çok işi, hiç bir çaba harcamadan yapabiliyor. Peki, blockchain teknolojisi bankacılık sektörünü nasıl değiştiriyor?

Evrak İşleri

Birçok sektörde olduğu gibi bankacılık sektöründe de bir çok karmaşık ve uzun evrak işleri vardır. Hatta konu para olduğu için bu evrak işleri daha uzun ve daha önemli bir hal alır. Fakat blockchain teknolojisinin temelini oluşturduğu akıllı sözleşmeler sayesinde, evrak işlerinin süresi saniyelere kadar inebiliyor. Akıllı sözleşmeler, koşulları otomatik olarak güncelleyen, başlatan ve bitiren teknolojiler olarak bankacılık sektörünü büyük bir maliyetten kurtarmış olacak.

Aracıyı ortadan kaldır

Bankalar ve finans kuruluşları yurt içi ödemeleri konusunda oldukça başarılı bir tablo çizerken, yurt dışı ödemelerde bir takım sorunlar ve zaman kayıpları yaşayabiliyorlar. Blockchain teknolojisi bütün aracıları ortadan kaldırarak, dünyanın her noktasına, oldukça büyük miktardaki paraları, saniyeler içinde göndermenize olanak tanıyor. Üstelik bunu ücretsiz veya çok düşük bir miktara yapıyor. Bu da, bankaların bu konuda değişmesini tetikleyecek bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Güvenlik

Birçok internet korsanı, saldırmak istediği yere aynı taktikle saldırır. Bu taktik, “merkez sistemi ele geçir” taktiğidir çoğu zaman. Blockchain teknolojisi yaptığı her işlemi, merkeziyetsiz bir biçimde, ağdaki bütün bilgisayarlara kaydettiği için, korsanların en büyük taktiğini hiçe sayıyor. Bu da bankaların ve finansal kuruluşların kanayan yarası olan güvenlik açıklarını kapatmalarına veya daha az maliyetle halletmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca bankaların kimlik doğrulama işlemlerine de, sürekli güncel tutulacak bir çözüm getiriyor. Blockchain bilinen avantajları ile bankacılık sektörünün bir çok geleneksel yöntemini şimdiden değiştirmeye aday olarak gözüküyor…

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?