Ekim 22, 2022

Bitcoin Değerinin Çok Altında ama Bu Detaya Dikkat!

Bitcoin (BTC) analizleriyle popülerlik kazanan Benjamin Cowen, yeni tahminini paylaştı. Analiste göre BTC şu an ederinin altında bir fiyattan işlem görüyor.

Real Vision Crypto kanalıyla röportaj gerçekleştiren Cowen, logaritmik regresyon modeli kullandı. Cowen’e göre kripto paralar logaritmik regresyon modeline göre büyük ölçüde değerinin altında işlem görüyor.

“Bu tablo geçmişte birkaç kez gösterdiğim bir şey. Mavi çizgi, toplam kripto para birimi piyasa değeridir. Kırmızı çizgi, gerçeğe uygun değer logaritmik regresyon trend çizgisi olarak adlandırılan şeydir.

Mantık şu, varlık sıfının (kripto) gerçeğe uygun değerinin zamanla monoton bir şekilde artması. Biz ise gerçeğe uygun değer etrafında salınım yapıyoruz. Şu anda veriler, gerçeğe uygun değerin bulunduğu yere kıyasla yaklaşık %50 değerinden az değer verdiğimizi gösteriyor.”

Bitcoin Fiyatı Ne Zaman Düzelecek?

Benjamin Cowen Bitcoin analizi
Kaynak: Benjamin Cowen

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere Cowen, kripto varlıkların mevcut değerlemesi uzun vadeli yatırımcılar için çekici görünse de, varlık sınıfının hala %15 daha düşebileceği konusunda uyardı.

“Fakat grafik aynı zamanda, başka bir boğa piyasasını gerçekten sürdürebilmemiz için büyük diplerin genellikle %60 ila %65 arasında değer düşüklüğüne daha yakın gerçekleştiğini gösteriyor…

Bu ayı piyasasından gerçekten çıkmadan önce biraz daha zamana ihtiyacımız var.”

Cowen, Bitcoin analizinin detaylarını da ver. Analist, gerçeğe uygun değere geri dönmek için 14 aydan uzun bir zaman ihtiyaç olacağını da belirtti.

“Bitcoin’in fiyatı, yarılanma sırasında her zaman gerçeğe uygun değerinde olmuştur. Böylece her bir ayı piyasası, gerçeğe uygun değerin altına iner. Hemen ardından bir sonraki Bitcoin yarılanmasına geldiğimizde fiyatın olduğu yer olur.

Yani gerçeğe uygun değere geri dönebilmemiz için bunun gerçekleşeceğini söyleyebilirim, tahminim 2024 olacak. Tahminim 2024’ün başları.”

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : The Daily Hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?