Eylül 19, 2022

19 Bin Doların Altını Gördü: Bitcoin Neden Düştü?

Kripto piyasaları, küresel makroekonomik koşullar nedeniyle Pazartesi günü tabiri caizse kan gölüne döndü. Piyasa 900 milyar dolarlık değerini korumakta zorlanıyor. Yatırımcılar, yükselen enflasyon ortamında ABD Merkez Bankası’nın para politikası sonuçlarını beklerken temkinli bir duruş sergiliyor.  Lider kripto Bitcoin üç ayın en düşük seviyesine gerilerken, Ethereum gün içinde %8’den fazla düşüş yaşadı. Ayrıca, dolardaki güçlenme, küresel piyasaların ruh halini etkileyerek kripto para birimlerini de savunmasız hale getirmede bir katalizör olarak hareket etti.

Bitcoin şu anda 19.084 dolar civarında işlem görürken, gün içinde 19.000 doların altına kadar düştü. Ethereum %5.46 düşüşle 1.352 dolar seviyesinde işlem görüyor. BNB, XRP, Cardano, Solana ve Dogecoin gibi diğer büyük kripto para birimleri %3-7 arasında değer kaybetti.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere, son yedi gün içinde Bitcoin ve Ethereum sırasıyla yaklaşık %14 ve %22 değer kaybetti.

Kripto pazarında kazananlar arasında şu coin’ler yer alıyor: Terra ClassicUSD, Terra Classic ve Helium. En düşük performans gösterenler listesinde; Kusama, EOS, Ethereum Classic, Celsius, Curve DAO Token yer alıyor.

WazirX Başkan Yardımcısı Rajagopal Menon, kripto piyasasının performansı hakkında şunları söyledi:

“Fed, bu yılın Mart ayındaki toplantılarından bu yana enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırıyor. […] ABD Dolar Endeksi DXY bu hafta başka bir ralli yaşadı ve şu anda 110’a yaklaşıyor. Bu haber hisse senetleri ve kripto para birimleri gibi birden fazla yatırım piyasasını etkiledi.” 

Rajagopal Menon ardından şu eklemeyi yaptı:

“Merge işleminin başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra ETH fiyatları “haberi sat” fenomeniyle düştü; bunu diğer kriptoların fiyatlarında bir düşüş izledi. […] Olumlu ivme beklentisiyle ETH satın alan trader’lar, olaydan sonra pozisyonlarını sattılar. Bu da fiyatlarda önemli bir düşüşe neden oldu..”

Bunun yanında kürsel kripto yatırım platformu Mudrex’in CEO’su ve kurucu ortağı Edul Patel, düşüşe ilişkin şu tespiti yaptı:

“İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum, geçen hafta %24 düştü. Düşüş, yükselen enflasyon, resesyon korkusu ve Federal Açık Piyasa Komitesi’nin 21 Eylül’deki bir sonraki faiz artırımı toplantısına ilişkin endişeden kaynaklanabilir.”

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : mint
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?