Temmuz 25, 2022

Ethereum Tasfiyeleri Artıyor! Düşüşün Nedeni Ne?

Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte en büyük altcoin Ethereum fiyatı büyük ölçüde değer kaybetti. Yaşanan düşüş toparlanma rallisi beklentilerini alt üst ederken, yaşanan tasfiyeleri de yükseltti.

Alex Kruger tarafından paylaşılan bir grafiğe göre Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte “Asya ayıları” hızlı bir şekilde elindeki Ethereum varlıklarını satmaya başladı ve piyasada güçlü sayılabilecek bir satış baskısı yarattı. Yaşanan bu satış baskısı sonrasında tasfiyeler 100 milyon dolara kadar yükseldi.

Ethereum yalnızca bir gün içerisinde değerinin %10’unu kaybetti ve 1600 dolar seviyesinde yer alan direnci üçüncü kez kırmayı başaramadı. Ethereum fiyatı 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde bir yer edinmeyi başarmış olsa da yeni zirvelere ulaşamadığı için bir toparlanma rallisi beklentisi azaldı.

Bazı trader’lar, bugün yaşananları, fiyatları yeni en düşük seviyelere çekecek olan başka bir geri dönüş için katalizör olacak bir ayı tuzağı olarak tanımlıyor.

Yaşanacak Deflasyon Ethereum için Yeterli Değil

Yaklaşan Ethereum The Merge güncellemesi ile, net varlık ihracı -%4.5’e ulaşacağı için Ethereum sonunda deflasyonist hale gelecek. Ne yazık ki, gelecekte ETH arzının kademeli olarak azalmaya başlayacağı gerçeği, varlığın fiyatını yeni bir ATH’ye zorlamak için yeterli gelmiyor.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere, ETH’nin piyasa performansının gösterdiği gibi, yatırımcılar azalan arz nedeniyle daha fazla token almaya pek de istekli değil. Alıcıların artışı genelde kullanım senaryolarındaki artış sonrası ivme kazanıyor.

Haber hazırlanırken, Ethereum 1.525 dolar civarında işlem görüyor ve konsolide olmaya devam ediyor, son 24 saatte değerinin %5’inden fazlasını ve dünün en yüksek seviyesinden %10’unu kaybetti.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : U.Today
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?