Haziran 15, 2022

Milyarder Yatırımcı Portföyünü Açıkladı: Bu 4 Altcoin’de Büyük Yatırımım Var

  • Shark Tank yıldızı ve milyarder yatırımcı Kevin O’Leary, çoğu varlık sınıfını etkileyen oynaklığın ardından en son kripto yatırım stratejisini paylaşıyor.

Bankless podcast’ında gerçekleştirdiği yeni bir röportajda O’Leary, kripto para birimi yatırımları için sermaye tahsis ederken portföy teorisinin genel kurallarına nasıl uyduğunu açıklıyor.

“36 aydır katmanlaşıyorum. yüzde 2,5 ile başladım, yüzde 7’ye yükseldim ve sonrasında ise yüzde 15’i geçtik.

Portföy teorisinde, devlet fonu gibi bir yetkiyi yönetiyorsanız, size o büyük oyuncuların oynadığı kuralları göstermeme izin verin. Aynı felsefeyi kripto için de kullanıyorum

S&P 500’de 11 sektörümüz var. Portföy teorisi size şunu söyler: hiçbir sektörde %20’den fazla, hisse senedi veya tahvilde ise asla %5’ten fazla yatırımınız olmamalıdır. Bu çeşitlendirmedir ve temel olarak devlet servetinin %99’u ben ve benim gibi endeksleyiciler tarafından bu şekilde yönetilir.”

Aynı şeyi kriptoda da yaptım.”

Risk sermayedarı daha sonra Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), US Dollar Coin (USDC), katman-2 ölçekleme çözümü Polygon (MATIC) ve katman-1 blok zinciri protokolü Solana (SOL) gibi çeşitli holding’lerini paylaşmadan önce kripto yatırımlarını yüzde bazında nasıl yapılandırdığını paylaştı.

“On yıl içinde kripto para biriminin ekonominin en büyük 12. sektörü olacağına inanıyorum çünkü çok fazla likidite, çok fazla verimlilik, çok fazla şeffaflık ve çok fazla denetlenebilirlik sağlıyor ve bu da bu zamana kadar yaptığımız, pahalı ve yavaş olan sistemden çok daha iyi. Bu, işletme sermayemizin %20’sine kadar kripto para piyasasına yatırım yapabileceğim anlamına geliyor. Sonra da çeşitlendirme olmasını istersiniz, bu yüzden ben de temelde bunu yaptım.

Şu anda en büyük holdingl’erim Ethereum ve Bitcoin, bu büyük bir sürpriz değil. Ama aynı zamanda USDC’de de büyük bir pozisyonum var, özel bir şirket olan FTX’de de hisse senedi olarak büyük bir pozisyonum var.

Ve ardından Polygon geliyor. Sandeep [Nailwal] ile bir ilişki kurduk, hikayesini oldukça beğendim… Ethereum’daki gas ücretlerini düşürmeye çalışmak Hindistan ve bunun gibi diğer ülkeler için çok mantıklı bir fikir.

Serum projelerinin hepsinde olup bitenleri de gerçekten seviyorum. Solana, Sam Bankman-Fried’in yaptıklarının büyük bir hayranıyım.”

kripto yatırım

O’Leary, piyasaların istikrarsız olduğu zamanlarda fırtınaları atlatmaya yardımcı olmak için bir yatırım portföyü içinde çeşitlendirilmiş varlıkları tutmanın önemini de vurguluyor.

“Bunların hepsi, çeşitlendirme oranları açısından bana mantıklı geliyor. Bu portföy yaklaşık sekiz hafta önce yaklaşık yüzde 21’deydi, şimdi ise yaklaşık yüzde 18’e düştü. Piyasa önemli bir düzeltme yaşadı, ancak nefesinizi tutup oynaklığa katlanmak zorundasınız.”

Değerlerini ABD doları gibi fiat para birimlerine sabitlemeyi amaçlayan kripto varlıkları olan stablecoin’ler söz konusu olduğunda ise Shark Tank yatırımcısı, hükümetin bir kez ve herkes için düzenleyici netlik sağlaması konusunda oldukça sabırsız olduğunu söylüyor.

“Washington’dayken biraz politika oluşturmaya çalışıyorum. Bana bir şey ver, bana sabit paralarla ilgili bir politika ver ve piyasanın rekabet etmesine izin ver.

Operasyonel firma bilançolarımda çok param olduğu ve bunları yatıracak hiçbir yerim olmadığı için bu alana çok daha fazla para koyabilirim. Enflasyon sırasıyla %6, %7 ve %8 ve bir bankada sadece 45 baz puan alıyorum.

Bu gerçekten çılgınca. Stabilecoin’lerle çok daha fazlasını yapabilirim.”

Fiyat hareketlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz

Kaynak : TheDailyHodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?