Haziran 2, 2022

Haziran Ayı Altcoin Seçimleri Belli Oldu: Bu 10 Coin’in Geleceği Parlak!

  • Kripto piyasası 2022’nin ikinci çeyreğinin sonuna yaklaşırken, bir piyasa uzmanı 10 popüler kripto para biriminin kendilerini yatırımcıların olmazsa olmaz varlıkları olarak kendilerini kanıtladıklarını belirtti.

Kripto para piyasası, son beş ay boyunca trendlerde çok fazla dalgalanma ve kaymaya tanık oldu, ancak değişmeyen tek bir şey vardı: genel piyasa düşüşü.

Bununla birlikte, en kötü durum senaryosu ise, kripto piyasasının aynı ay içinde iki kez düştüğü bu Mayıs ayında meydana geldi.

Bugün ise piyasadaki tüm kripto para birimleri, üç gün önce piyasaya 137,3 milyar dolar getiren yüzde 12’lik bir toparlanmanın ardından yaklaşık 1.3 trilyon dolara kadar ulaştı.

Kripto uzmanı Aaryamann Shrivastava da bu ay kâr elde etmek için en uygun fırsatı henüz yakalayamamış olsanız da, gelecek vaat eden bu kripto para birimleri ile Haziran ayının kesinlikle kazanç elde etmek için bir fırsat sunduğunu söylüyor.

Bitcoin

Kral kripto para birimi ile yola çıkan Shrivastava, Bitcoin’in (BTC) piyasa koşulları ne olursa olsun, minimum dalgalanmalarla büyümeye yer bulacağı için her zaman iyi bir seçenek olduğunu belirtti.

BTC, kripto alanında yüzde 43’lik bir hakimiyete sahip olduğundan, daha geniş bir piyasa rallisinin BTC için de bir yükselişi tetikleyeceğini belirten analist, piyasaya 30 bin dolardan girenlerin kesinlikle 2. çeyreğin sonunda kâr elde edeceklerini söylüyor.

Yazım sırasında 30,147 dolardan işlem gören BTC, bu hafta kaydedilen yüzde 11.27’lik BTC rallisinin ardından kripto para biriminin daha da yükselmeye hazırlandığını söylüyor.

Cardano

Yatırımcıların bu gelişmenin kripto para birimi için dönüm noktası olmasını beklediği Vasil hard fork’un Haziran ayı sonuna kadar piyasaya sürülmesinin planlamasıyla birlikte Cardano, şu anda piyasada performansı sabırsızlıkla beklenen en büyük kripto para birimlerinden biri.

Benzer bir yükseliş, geçen yıl Alonzo hard fork’unun etkinleştirilmeye hazırlandığı zaman da gerçekleşmişti. Analist yine aynı şeyin tekrarlanmasını bekliyor ve yatırımcıların kayıplarını bu sefer geri alabileceklerini umuyor.

ADA kısa bir süre önce yüzde 37,44’lük bir artış kaydetmiş ve ADA fiyatı 0,61 dolara kadar çıkmıştı. Bu hamle onu 1 dolardaki kritik desteğe yaklaştırdı.

Terra 2.0

Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST ve LUNC (şimdi Terra Classic) bu ay kripto tarihindeki en büyük çöküşten birinin nedeni olmasına rağmen, Terra’nın kurucu platformu Terraform Labs ona bir şans daha veriyor.

Yatırımcıların zararlarını karşılamayı hedefleyen ekip geçen hafta, kripto para birimini zirvelerine geri döndürmek için tekrar LUNA olarak adlandırılan yeni bir dizi token ile yeni bir blok zinciri başlattılar.

Depegging ve müteakip LUNC arz taşmasına rağmen, analiste göre bir blok zinciri olarak Terra, DeFi alanında oldukça büyük bir potansiyele sahip ve Terra’nın bugünkü 7 dolarlık fiyatı bu altcoin için oldukça iyi bir giriş seviyesi olacak.

ApeCoin

Büyük yükselişlere şahit olmasına rağmen Apecoin, lansmanından bu yana iki aydan fazla zaman geçmesine rağmen, fiyatına parelel olarak olağanüstü başarılar/ilerlemeler sergileyemedi.

Bunun arkasındaki nedenin, 9 Mayıs’taki çöküşle birleşen daha geniş piyasa düşüşünün platformun büyümesini durdurması ve altcoin’in yüzde 75,88 oranında düşmesi nedeniyle gerçekleşen talihsiz zamanlama olduğu düşünülüyor.

Ancak kripto uzmanına göre bu, Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonunun simgesi olan kripto para biriminin bu özelliği sayesinde kripto alanındaki en kârlı projelerden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Shrivastava’ya göre popüler NFT projesi BAYC platformu NFT tabanlı uzun metrajlı film yayınlandığı zaman daha da büyüyecek ve sonuç olarak APE fiyatı da fırlayacak.

Dogecoin

En büyük meme kripto para birimi hala hayatta! Herhangi bir gelişme haberi olmamasına rağmen DOGE‘un küresel olarak en iyi kripto para birimlerinden biri olmaya devam etmesi ve son zamanlardaki çöküşlere katlanması oldukça ilginç.

Analiste göre Dogecoin’in blok zinciri ve kripto para birimi olarak sunacağı pek bir şey olmasa da, esnekliği/dayanıklığı onu kesinlikle değerli bir yatırım aracı haline getiriyor.

Bunların yanı sıra, meme token’ının her zaman, yakın zamanda SpaceX öğeleri için geçerli bir ödeme seçeneği olarak kabul edeceklerini açıklayan “DOGEfather” Elon Musk’un desteğine de sahip olacağını belirtmekte fayda var.

Axie Infinity

Kripto alanındaki en büyük Oyun token’larından biri olan Axie Infinity (AXS), her zaman kârlı bir kripto yatırımı olarak konumunu korumuştur.

KoinFinans tarafından da bildirildiği üzere kripto para birimi, Ocak ayında Axie Infinity’nin Ronin köprüsünün 625 milyon dolarlık bir hack yaşamasından sonra büyük bir darbe aldı ve büyük kayıplar yaşadı. Ancak buna rağmen AXS bir kez daha geri dönmeyi başardı.

Mayıs ayında Axie Infinity Origins‘in lansmanı ile desteklenen AXS, yüzde 35,22’lik bir artış ile altı aydan uzun bir sürenin en yüksek tek günlük rallisini kaydetti.

GameFi protokolünün de genişlemeye devam etmesiyle birlikte, piyasa uzmanı AXS’ın da kullanılabilirliği ve değeri sayesinde büyümeye devam edeceğini düşünüyor.

Flow

Analist, kripto para birimi topluluğunda çok bilinmeyen bir altcoin olan Flow’u (FLOW) da Haziran ayında takip edilmesi gereken altcoin’lerden biri olduğunu belirtiyor. Birkaç gün öncesine kadar çok bilinmeyen bir kripto para birimi olan Flow, Mayıs ayının son haftasında, önde gelen bir Instagram sanatçısının Flow blok zincirinde yayınlanan bir NFT projesini duyurması sayesinde popülerlik kazandı.

Bu gelişme sonucunda oyun, uygulama ve non-fungible token (NFT’ler) oluşturan kullanıcılar için tasarlanmış bir blok zinciri platformu olan Flow’un hem blok zinciri hem de token’ının değeri arttı. Sonuç olarak, FLOW, ApeCoin’i geçerek 2.61 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük NFT kripto para birimi oldu.

Ancak, FLOW’u kaçırılmayacak bir fırsat yapan tek şey bu değil. CryptoKitties’in yaratıcıları Dapper Labs tarafından oluşturulan blok zinciri, arasında Coinbase, Google Ventures, Samsung, Reddit ve Zynga gibi bazı büyük endüstri oyuncularının bulunduğu bir topluluk tarafından da destekleniyor.

Analiste göre de bütün bu gelişmeler token’ın gelecekte büyümeye tanık olmaya hazır olan oldukça değerli bir varlık haline getirdiğini söylüyor.

Uniswap

Kripto uzmanı dünyadaki en büyük Merkezi Olmayan Borsa (DEX) olan Uniswap’ın da Haziran için iyi bir seçim olduğundan bahsediyor.

Piyasadaki düşüş nedeniyle tüm DeFi alanı şu anda nispeten sessiz olsa da, Uniswap yine de her hafta ortalama 10 milyar dolarlık işlem hacmini korumayı başardı.

Pazarın toparlanması halinde DeFi alanının da yükseleceğinden bahseden analist, DEX’lerin yüksek talep göreceğinden bahsetti. Bunun sonucunda UNI’nın büyük bir çekiş gözlemleyeceğini ve bu durumun da sonunda onu bir ralli yoluna yerleştireceğini düşündüğünü söyledi. Altcoin’in son zamanlardaki yüzde 17,27’lik artışı göz önüne alındığında, UNI’nın hali hazırda bu yolda olduğu söylenebilir.

Decentraland

Metaverse’in öncüsü olarak bilinen Decentraland (MANA), Metaverse sektörü sadece kripto nişi için değil, aynı zamanda onu bir pazarlama aracı olarak kullanan ana akım endüstri oyuncuları için de tercih edilen bir yer haline geldiğinden, bu ay kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir kripto para birimidir.

Sonuç olarak, Decentraland’in önemli bir talep görmesi bekleniyor ve analist de bunun MANA’da hemen bir artışa neden olacağını düşünüyor.

Bu hafta içerisinde yüzde 92,69’a varan aranlarda artarak kısa bir süre için 9 Mayıs çöküşünden kurtulan ilk ve en hızlı kripto para birimi haline gelen MANA, yazım sırasında bu kazançlarını kaybetmiş durumda.

Sandbox

Kripto uzmanının Haziran seçimi listesinin son sırasında, Metaverse platformu olarak kripto alanındaki yükselen bir yıldız olan Sandbox bulunuyor.

Aralık ayının en yüksek seviyesinden bu yana düşüş trendinde olmasına rağmen, son zamanlarda AAVE ve Axie Infinity gibi benzerlerini piyasa değeri konusunda geride bıraktığı düşünüldüğünde, Sandbox trader’lar için hala güvenli bir yatırım seçeneği olmaya devam ediyor.

Ayrıca platform kısa süre önce NFT’leri Metaverse’de avatar olarak tanıtılacak olan Rock and Roll Kralı Elvis Presley’in de yeni evi oldu.

Fiyat hareketlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz

Kaynak : FxEmpire
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?