Haziran 2, 2022

Solana Sorunlar Eşliğinde %15 Değer Kaybetti, Düşüş Devam Edecek mi?

Solana (SOL), nonce işlemler özelliğinde ortaya çıkan bir hatanın blok zincir üretiminde 4 saatten uzun süren bir problem oluşmasının ardından kapatılmıştı ve sonuç olarak fiyat %15 değer kaybederek yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

Bir yıldan kısa sürede içerisinde dokuzuncu kez sorun yaşayan ağ, topluluk tarafından büyük bir şüpheyle karşı karşıya kaldı ve güvenini kaybetmeye yaklaştı. Ayrıca, kapatma tüm Solana uygulamalarının ve özelliklerinin çalışmayı durdurmasına neden olduğundan, topluluk Solana’nın merkezi olmayan yönünü sorgulamaya başladı.

Solana Yaşanan Problemler Eşliğinde Değer Kaybediyor

Blok zincirdeki büyük işlemleri daha ucuza gerçekleştirdiği için bir “Ethereum katili” olarak da anılan Solana, bir ay içinde ikinci ve bir yıldan kısa bir süre içinde dokuzuncu kesintiye uğradığı için başarısız görünüyor. Mayıs ayının başlarında, Solana blok zinciri yaklaşık yedi saat boyunca kapalıydı. En son kesinti 4 saatten fazla sürdü ve doğrulayıcılar, v1.10.23’e yükselttikten sonra 21:00 UTC’de Mainnet Beta’yı yeniden başlatmaya zorladıklarını duyurdu.

Solana blok zincirindeki bir dizi kesinti ve düşük performans, fiyatları daha da düşmeye zorluyor. Aslında, normalden uzun blok süreleri, Solana blok zinciri saatinin gerçek dünya saatinin 30 dakika gerisinde çalışmasına neden oldu. Ayrıca, NFT basımıyla ilgili sorunlar da Solana’yı etkileyen önemli bir faktör oldu.

Son 24 saat içinde, SOL fiyatı Ağustos 2021’deki en düşük seviyesi olan 38.36 dolara kadar geriledi. Fiyatlar kritik 38 dolarlık destek seviyesinin de altına düşerse, muhtemelen bir sonraki destek seviyesi olan 33 doların altına düşüş görülebilir. Teknik detaylar olan RSI ve hareketli ortalamalar da Solana fiyatında daha fazla düşüşe işaret ediyor ve genel görünüm pek de iyi görünmüyor.

Solana, son 24 saatte yaklaşık 7 milyonluk likidite kaydetti Çoğunlukla long pozisyonların tasfiyeleri ön plana çıkarken; Binance, OKX ve Bitfinix borsaları en çok kaybın görüldüğü borsalar oldu.

Blok Zincire Karşı Topluluk Tepkisi 

Solana blok zincirinin kapatılması, küresel olarak Solana’ya karşı bir topluluk tepkisi yarattı. Ayrıca, birçok Reddit kullanıcısı, Solana ile ilgili uygulamalar üzerinde küresel olarak görülen etki nedeniyle blok zincirinin merkezi olmayan yönünü sorgulamaya başladı. Hatta Twitter’da birçok kullanıcı projeden uzaklaşmayı planladıkları şeklinde paylaşım yaptı.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Coingape
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?