Mayıs 15, 2022

Bu Altcoin’lerin de LUNA Gibi Çakılması Mümkün Mü?

Son zamanlarda büyük bir çöküş yaşamış olmasına rağmen kripto para birimi dünyasında endişelenmemiz gereken tek altcoin Terra (LUNA) değil. Meydana gelen her şeyin ışığında bazı sıkıntılar yaşayabilecek olan birkaç kripto para birimi daha bulunuyor.

Kripto para birimi odaklı bir Youtube Kanalı olan Cheeky Crypto, topluluğu güvende tutmak ve LUNA ile bağlantısı olan bazı coin’ler konusunda farkındalık yaratmak için bir takım uyarılarda bulundu. Terra’ya bağlantılı bu kripto para birimleri de LUNA’yı takiben sıfıra gidebilir mi?

Anchor Protocol (ANC)

Popüler analiste göre hakkında endişe duymamız gereken ilk proje Anchor Protocol (ANC). Anchor Protocol, stablecoin mevduatlarında yüzde 19,5’e varan getiriler sunan bir borç verme ve ödünç alma protokolüdür. Borç verenler, düşük volatiliteden yararlanırken UST’lerini yatırabilir ve yatırımlarından cazip faiz oranlar elde edebilir. Borçlular ise LUNA teminatlarını kontrolünü sürdürerek bunları üretken varlıklara dönüştürebilirler.

Checky Crypto’ya göre Terra (LUNA) ile bağlantılı olduğu için en belirgin olanlar altcoin’lerden biri olduğu için ANC listede ilk sırada yer alıyor. Şu anda zaten kayıp yaşamaya başlamış olan kripto para birimi yüzde 30’un üzerinde bir düşüşle 0,18 dolardan işlem görüyor.

Anchor Protocol

Synapse (SYN)

Listede bir sonraki sırada ise Synapse (SYN) bulunuyor. Synapse, zincirler arası işlevsellik ile varlık transferleri, takaslar ve genelleştirilmiş mesajlaşma gibi entegre blok zinciri faaliyetlerine güç sağlar ve bunu yaparken zincirler arası mimarisine dayalı yeni ilkelleri mümkün kılan bir kripto para birimidir.

Dünden beri bir düşüş trendinde olan kripto para birimi yüzde 2’lik bir düşüşle 1,52 dolardan el değiştiriyor. Bu, analiste göre gerçekten göz önünde bulundurulması gereken başka bir proje.

“Bu bir swap protokolüdür. Likidite havuzları ve bunun gibi şeyler olabilir. Bu yüzden insanlar bunun hakkında dikkatli olmalıdır.”

luna

 Mirror Protocol (MIR)

Terra ile bağlantısı olan bir sonraki altcoin ise Mirror Protocol (MIR). MIR, Terra blok zincirinin kurucusu olan Terraform Labs (TFL) tarafından oluşturulan sentetik bir varlık protokolü olan Mirror Protocol’ün yönetim token’ıdır.

MIR, yazım sırasında yüzde 6’lık bir düşüşle 0,29 dolardan işlem görüyor. Analiste göre muhtemelen Mirror’un üzerinde çok fazla UST’nin kilitlenmiş olması gerekiyor. Bu yüzden Checky Crypto bu altcoin’i dikkat edilmesi gereken varlıklar listesine ekliyor.

Mars Protocol (MARS)

Analistin dikkat edilmesi gereken altcoin’ler listesindeki bir sonraki protokol, Mars Protocol (MARS). Mars, Terra üzerine kurulmuş ve merkezi olmayan bir kullanıcı ve geliştirici topluluğu tarafından yönetilen tam otomatik, on-chain bir kredi protokolüdür.

MARS diğer kripto para birimlerinden farklı olarak yeşiller içerisinde ve yaklaşık yüzde 40’ın üzerinde şaşırtıcı bir artışla 0,18 dolardan el değiştiriyor. MARS, LUNA’nın çöküşünden sonra büyük bir toparlanma yaşıyor.

luna

Astroport (ASTRO)

LUNA ile bağlantısı bulunan bir sonraki proje ise Astroport (ASTRO). Astroport, Ethereum blok zincirinde gerçekleştirdikleri altı yıllık geliştirmenin en iyi parçalarını birleştiren ve Terra’da kullanıcıların kullanımına sunan bir kripto projesidir.

ASTRO da Mars Protocol gibi yeşiller içinde ve yaklaşık yüzde 30’luk bir artışla 0,15 dolardan işlem görüyor. Bu pozitif trende rağmen analist Astroport’un da kesinlikle dikkat edilmesi gereken başka bir protokol olduğunu söylüyor.

luna

Pylon Protocol (MINE)

Listede bahsedilen bir sonraki altcoin ise Pylon Protocol (MINE). Pylon Protocol, anapara korumalı, verim tabanlı ürünler ve hizmetler sunan bir DeFi çerçevesidir. Terra blok zinciri üzerine inşa edilen Pylon, kullanıcılar ve hizmet sağlayıcılar arasında, ödemenin önceden yapılan harcamalar yerine nakit akışı yoluyla yapıldığı, uzun vadeli teşvik uyumu için yeni bir mekanizma sunar.

MINE yazım sırasında yaklaşık yüzde 11’lik bir düşüşle 0,0027 dolardan el değiştiriyor. Bu altcoin geçtiğimiz günlerde büyük ölçüde geri çekildi

luna

Spectrum Token (SPEC)

Analistin dikkat edilmesi gereken altcoin’ler listesinde son sırasında bulunan altcoin ise Spectrum Token (SPEC).Terra Ecosystem’deki ilk ve en yenilikçi yield-optimizer olan bu platform Terra LP’lerinizi ve tek token ödüllerinizi otomatik olarak birleştirir ve otomatik olarak stake eder.

Son birkaç gündür pozitif bir trend içerisinde olan SPEC, yazım sırasında yaklaşık yüzde 17’lik bir artışla 0,67 dolardan işlem görüyor. Analist kripto topluluğunun bu altcoin konusunda da dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Fiyat hareketlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak KoinFinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz

Kaynak : Azcoinnews
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?