Mart 6, 2022

Fed Başkanı Kripto Para Birimi Düzenlemeleri Hakkında Konuştu!

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezerv Başkanı, kripto endüstrisinin dijital varlıkların terörizmi ve diğer suçları finanse etmek için kullanılmasını engellemek için düzenlemeler yapması gerektiğine tekrar dikkat çekti.

Fed Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde yaptığı bir konuşmada, kripto endüstrisinin, geçmişteki diğer öne çıkan gelişen teknoloji piyasaları gibi, yasa dışı faaliyetlerin finansmanını önlemek için düzenleyici bir çerçeveye ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital finans konusunda Kongre eylemine ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Pek çok parçası olan bu gelişen endüstriye sahibiz ancak olması gereken türden bir düzenleyici çerçeve mevcut değil.”

Muhtemelen [kripto] demiryollarından, telefonlardan veya internetten çok da farklı değil. Nihayetinde ihtiyaç duyulan şey bir çerçevenin, hatta özellikle bu desteksiz kripto para birimlerinin terörün finansmanı, vergiden kaçınma ve benzer diğer suç faaliyetleri için bir araç olarak kullanılmasını önleme yollarının bulunması.”

Powell daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma niyetinde olup olmadığı hakkında da yorum yaparak, sadece bir tane [CBDC] piyasaya sürmenin kanundan kaçmak için sanal varlıkları kullanan suçlularla ilgili sorunları kesin olarak çözmeyeceğini belirtti.

“Her şey insanların dijital para birimlerini neden kullandığına bağlı. Onları (CBDC) görünürlükten ve yasalardan kaçınmak için kullanıyorlarsa, yasalara uygun bir CBDC’ye sahip olmak büyük bir fark yaratmaz. Yani suçlular yine de bu konularda, bahsedilen bu para birimlerini kullanabilirler.

Her hangi bir şey tarafından desteklenmeyen mevcut dijital para birimleri sadece spekülasyon araçlarıdır. Ödemelerde kullanılamazlar. Değer deposu olarak hizmet edemezler. Altın gibi spekülatif olarak görülmelidir. Bunun (spekülasyon yapmak) için kullanılıyorlar, oysa Amerika Birleşik Devletleri’nin çıkardığı bir CBDC daha geniş bir perspektife sahip olacaktır.”

Kaynak : TheDailyHodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?