Kasım 22, 2021

Kripto Borsası Kraken, Gizlilik Odaklı Bu Coin’i Delist Edecek

Kripto para borsası Kraken, Reddit’te paylaşılan bir şirket e-postasına göre, İngiltere müşterileri için önümüzdeki haftadan itibaren monero ticaretini durduracak.

E-posta, 26 Kasım’dan itibaren İngiltere’deki kullanıcıların platformda bitcoin, dolar veya euro karşısında monero (XMR) ticareti yapmasına izin verilmeyeceğini belirtiyor. E-postada, İngiltere’deki herhangi bir mevduatın bu Cuma gününden sonra artık kredilendirilmeyeceği, ancak bakiyelerin o tarihten itibaren kişisel bir cüzdan veya başka bir borsaya çekilebileceği de belirtiyor.

Kraken e-postada ayrıca, herhangi bir open marj pozisyonunun Cuma gününe kadar kapatılması gerektiğini ve kapatılmazlarsa tasfiye edileceğini söylüyor.

Bunların yanında kullanıcılar sadece monerodaki marj pozisyonlarını azaltabilecekler ve bu Salı gününden itibaren yeni marj pozisyonlarını açamayacaklar.

Söz konusu e-postada Kraken, listeden çıkarmanın nedenini de açıklıyor. E-posta, kripto borsasının İngiltere düzenlemelerine uymaya çalıştığını ve bu nedenle artık platformunda Monero’yu (XMR) desteklemeyeceğini belirtiyor.

Monero bir gizlilik odaklı coin’dir, yani gelişmiş kriptografi yoluyla blockchain işlemleri gerçekleştiğinde genel cüzdan adreslerini ve ödemeleri gizleyebilir. Gizlilik odaklı coin’lerde işlemleri yapan kişilerin kimliğini dijital olarak takip etmek zordur.

Kripto borsaları, özellikle düzenleyicilerin artan incelemesi göz önüne alındığında, gizlilik coin’leri konusunda giderek daha temkinli davranıyor.

Bittrex, bu yılın başında müşterilerin monero, dash ve zcash dahil olmak üzere gizlilik odaklı kripto para ticaretini durduracağını söyledi. Geçen yıl Temmuz ayında, halka açık en büyük borsa olan Coinbase, bu varlıkları çevreleyen düzenleyici belirsizlik göz önüne alındığında, şu an için gizlilik coin’lerinin listelemenin erteleneceğini söyledi. Son olarak, hacim olarak dünyanın en büyük borsası olan Binance, hala monero ticareti sunuyor.

Kaynak : Markets insider
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?