Merakla Beklenen Ethereum ETF’i Bu Tarihte Onaylanabilir!

Bloomberg analistlerinin Salı günkü notuna göre, ABD’de Ethereum vadeli işlemlerine dayalı bir ETF, 2022’nin ilk çeyreği kadar erken bir tarihte piyasaya sürülebilir ve kripto para birimini doğrudan tutan bir Bitcoin spot ETF’in beklenen onayını geride bırakabilir.

Bilindiği üzere geçen ay, SEC, Bitcoin fiyat hareketlerini takip eden vadeli işlem sözleşmelerini kullanan Bitcoin vadeli işlem tabanlı bir ETF’in başlatılmasını onayladı.

Bunun yanında Ethereum vadeli işlemlerine dayalı ETF başvuruları da bu yazın başlarında SEC’e sunuldu. Ancak VanEck ve ProShares, 20 Ağustos’ta başvurularını geri çekerek SEC’in henüz onlara yeşil ışık yakmaya hazır olmadığını öne sürdü.

Ancak, Bloomberg’in notuna göre bu onay gelecek yıl gelebilir. Bloomberg analisti James Seyffart, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) olası bir Ethereum ETF onayının yanı sıra spot piyasalara dayalı bir Bitcoin ETF’ine de onay verebileceğini belirtti.

Elbette, vadeli işlemlere dayalı bir ürün, altın ve gümüş ETF’lere benzer şekilde, doğrudan bir kripto para birimini tutmaktan daha maliyetli ve fiyat hareketlerini eşleştirmede daha az güvenilirdir. Yine de ProShares Bitcoin Strategy ETF lansmanı büyük bir başarıya imza attı. Bununla birlikte, kriptoda devam eden bir boğa piyasasının ortasında yatırımcı talebi güçlü kalırken, SEC’in Bitcoin için yakında bir sonraki adımı atmasını beklemek doğru olmayabilir. Bloomberg notunda, “2022’de bir spot Bitcoin ETF mümkün olsa da, altta yatan Bitcoin pazarındaki düzenlemelerle ilgili endişeler nedeniyle SEC onayı daha uzun sürebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca kaldıraçlı bir Bitcoin vadeli işlem ETF’i için yakın zamanda yapılan bir başvurunun SEC’den onay alma şansı çok az, bu da kurumun yatırımcıları korumaya çalışırken kripto para birimi düzenlemesine karşı hala sert bir duruşu olduğunu gösteriyor.

Kaynak : Markets Insider
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?