Eylül 19, 2021

Başarılı Analistten Golden Cross Gözlemi! Yeni Bir Bitcoin Rallisi Mi Başlıyor?

Kripto trader’ı ve YouTuber Lark Davis, Bitcoin’in (BTC) büyük bir yükseliş sinyali gösterdiğini bildirdi.

Davis, yeni bir videoda 432.000 YouTube abonesine Bitcoin’in, pek çok trader tarafından rallilerin yaklaşacağının bir işareti olarak görülen ve teknik bir olay olan “altın kesişim” (golden cross) oluşturduğunu açıkladı.

“Bu oldu. Artık resmileşti, doğrulandı. Bitcoin’de bir golden cross var. Bu, elbette, 200 günlük hareketli ortalamanın 50 günlük hareketli ortalamayla kesişmesidir. Bunu görmek kesinlikle güzel.” 

Davis ayrıca olayın güvenilir bir yükseliş göstergesi olup olmadığını görmek için Bitcoin’deki golden cross’ların tarihine de göz attı. Kripto trader’ına göre, BTC en son Mayıs 2020’de golden cross gördüğünde, %700’lük bir ralliye imza attı. Davis, Nisan 2019’da gerçekleşen bir başka golden cross’un BTC’nin %200 artışına tanık olduğunu, Eylül 2015’te ise önde gelen kripto paranın fiyatını 300 dolar’dan 20.000 dolar’a kadar yükselten bir “durmaksızın mega boğa rallisi” başlattığını söyledi.

Trader ayrıca BTC’nin Şubat 2012’deki ilk golden cross’unu da inceledi ve bu olayın adından önde gelen kripto para birimi sonraki aylarda %22.000’den fazla ralli yaptı. Bununla birlikte Davis, Covid-19 pandemisinin sona ermesinden iki hafta önce Mart 2020’de oluşan bir golden cross’un mutlaka yukarı doğru ivmeyi garanti etmediğini ekledi.

“TA’da (teknik analiz) böyle bir şey bekleyemezdiniz… [Covid], fiyatı aşağı çeken beklenmedik bir makro olaydı, dolayısıyla bu golden cross büyük bir ralli gerçekleştiremedi, ancak bunun nedeni, meydana gelen harici bir olaydır.” 

Davis, Temmuz 2014’te BTC’nin fiyatı yaklaşık 600 dolar’dan 150 dolar’a düştüğü için kısa ömürlü olduğunu kabul ettiği başka bir golden cross gerçekleştiğini de ekledi.

“Küçük bir golden cross işareti aldık. Bu, piyasa için kısa süreli bir coşkuyla sonuçlandı ve ardından Bitcoin fiyatında %75’lik bir düşüş yaşandı.” 

Analistin de belirttiği gibi golden cross teknik analizlerde sıklıkla kullanılan formasyonlardan biri. Birçok yatırımcı golden cross’u, boğa piyasasının en net işaretlerinden biri olarak yorumlar. Ancak Davis’in de vurguladığı gibi golden cross modeli, kimi zaman başarısız sonuç verebilir. Bu yüzden işlem yapılmadan önce diğer sinyaller ve göstergeler de kontrol etmekte her zaman fayda var.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : daily hodl
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?