Eylül 2, 2021

ABD’nin En Büyük Bankası JPMorgan Altcoin’ler İçin Güçlü Bir Düşüş Tahmini Yayınladı

JPMorgan, giderek yükselen altcoin piyasasının yatırımcılar için bir endişe konusu olması gerektiğine inanıyor

JPMorgan, Business Insider tarafından alıntılanan yakın tarihli bir notta, devam eden altcoin rallisinin, kripto para piyasası yatırımcıları tarafından büyük bir kırmızı bayrak olarak görülmesi gerektiğini iddia ediyor.

ABD’nin en büyük bankası, yenilenen altcoin sezonun piyasadaki froth’un -piyasadaki değerlerin inanılmaz derece yüksek olması- bir işareti olduğuna inanıyor:

“Kripto para piyasaları yeniden frothy(varlığın fiyatının gerçek değerinin önüne geçtiği durum) görünüyor.”

JPMorgan, alternatif kripto para birimlerinin artık toplam piyasa değerinin üçte birini oluşturduğu gerçeğine işaret ediyor.

Koinfinans tarafından bugün bildirildiği üzere, Cardano bugün ilk kez 3 dolarlık fiyat seviyesini aştı. Kripto para birimi, 12 Eylül’de yapılması planlanan akıllı sözleşme lansmanı beklentisiyle hareket ediyor. ADA 2021’de yüzde 1.500’den fazla artış kaydetti.

Solana kısa süre önce CoinMarketCap’in en iyi kripto para birimleri listesinde ilk 10’a girdi ve sadece bir hafta içinde yüzde 70’den fazla yükseldi. Yüksek verimli “Ethereum katili”, gelişen merkezi olmayan finans alanından ve non-fungible token (NFT) çılgınlığından yararlanıyor.

JPMorgan; mevcut yükseliş trendinin, teknik faktörler yerine başka bir perakende çılgınlığı tarafından yönlendirildiği görüşüne bağlı kalıyor:

“Altcoinlerin payı tarihsel standartlara göre oldukça yüksek görünüyor ve bunun yapısal bir yükseliş trendinden ziyade bir froth(köpük) ve perakende yatırımcı çılgınlığının bir yansıması olduğuna inanıyoruz.”

Başkaları Açgözlü Olduğunda dikkatli olun

Haziran ayında, J.P. Morgan’ın küresel pazar stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin hakimiyetinin ayı piyasası aşamalarını belirlemek için izlenmesi gereken kilit gösterge olduğunu belirtmişti.

Piyasa hakimiyetinin tutarlı düşüşü, coşkulu piyasa katılımcıları, artan risk iştahları nedeniyle altcoin’lere daha agresif bir şekilde bahis yapma eğiliminde olduklarından, bu gelişme büyük bir düzeltmenin yolda olabileceği anlamına gelebilir.

Mayıs ayının ortasında, Bitcoin baskınlık göstergesi, şaka coin çılgınlığı tam olarak zirveye ulaştığında yüzde 39’a düştü. Bu piyasa coşkusunu, 19 Mayıs’ta büyük bir düzeltme izledi ve piyasanın önceki yüksek seviyelerine dönmesi üç aydan fazla sürdü.

Bitcoin’in hakimiyeti, Ocak 2018’in başlarında da tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 33’e düştü ve bu, ICO çılgınlığının zirvesine ve önceki boğa koşusunun sonuyla aynı zamana denk geldi.

Bitcoin’in pazar payı, Ocak ayı başında %69’luk bir yıllık zirveye ulaşmasının ardından şu anda %42’de oturuyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Utoday
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?