Mayıs 21, 2021

Morgan Creek CEO’su: Bitcoin Volatilitesi Düşmanınız Değil

Bitcoin, son düşüşün ardından şu anda 40.000 dolar seviyesinde sakinleşiyor. BTC, yaklaşık 30.000 dolar’a düştüğü Çarşamba günü son 6 ay içindeki en sert satışını yaşadı.

Dünyanın dört bir yanındaki ekonomistler Bitcoin’i volatilitesi nedeniyle eleştirdi ancak Morgan Creek Capital Management CEO’su Mark Yusko, Bitcoin ve diğer dijital para birimlerindeki son volatilitenin kripto yatırımcılarının düşmanı olmadığını söyledi. Yusko, CNBC’e verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin volatilitesi düşmanınız değil, dostunuz. Volatil varlıklar istiyorsunuz. İstediğiniz şey yukarı yönlü volatilite. Olumsuz volatilite acı vericidir, ancak uzun vadede volatilitesi olan bir varlığa sahip olmak yatırımın temel noktasıdır. 11 yıl boyunca yılda %223 oranında artan bir varlığın volatilitesi olması gerekir.”  

Bununla birlikte geçtiğimiz gün, ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından biri olan JPMorgan, BTC’nin son dönemdeki volatilitesinin kurumsal yatırımcılar üzerindeki etkisine dikkat çekti ve son düşüş nedeniyle büyük yatırımcılar arasında Bitcoin yanlısı hissiyatın tersine döndüğünden bahsetti.

[irp posts=”27243″ name=”JPMorgan: Kurumsal Yatırımcılar Altın Karşılığında Bitcoin (BTC) Satıyor Olabilir”]

Bitcoin Ağ Etkinliği

Son düşüşe rağmen, BTC’nin on-chain etkinliği son birkaç gün içinde önemli ölçüde arttı. Önde gelen bir blockchain izleme ve analiz platformu Whale Alert, bir kripto cüzdanından dijital borsa Coinbase’e 202 milyon dolar’ın üzerinde bir değerde 5.000 Bitcoin içeren bir işleme dikkat çekti. Ayrı bir transferde bir BTC balinası, 82 milyon dolar’dan fazla değere sahip 2.000 Bitcoin’i dijital bir cüzdandan Binance’e taşıdı. Kripto analiz platformu Santiment’in Twitter’da bahsettiği gibi, çoğu kişi bu düşüşü finans kurumlarının kripto para birimi hizmetleri sunmasını yasaklamasına bağlıyor:

“Bitcoin şimdi 38.000 – 40.000 dolar aralığına yerleşti ve dipten satın al çağrıları, kripto platformlarında baskın varlık olarak hakim olmaya devam ediyor. Birçoğu bu düşüşü Çin’in finans kurumlarının kripto para birimi hizmetleri sunmasını yasaklamasına bağlıyor.”

Kripto firması Bybt.com’un en son verileri, kripto para piyasasındaki likidasyonların, Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin volatilitesindeki düşüşün ortasında dünden bu yana önemli ölçüde azaldığını gösteriyor.

Kaynak : Finance Magnates
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?