Şubat 22, 2021

Tesla, Bitcoin (BTC) Yatırımıyla 1 Milyar Dolar Kar Elde Etti!

Yeni bir rapora göre, elektrikli otomobil devi Tesla, Bitcoin (BTC) yatırımından yaklaşık 1 milyar dolar kar elde etti.

Bilindiği üzere Tesla, 8 Şubat’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvurunun bir parçası olarak 1.5 milyar dolar’lık Bitcoin yatırımını resmen açıkladı. Bitcoin, Ocak ayında yaklaşık 29.000 ila 37.000 dolar arasında işlem görürken, yatırımın duyurulması Bitcoin fiyatını uçuşa geçirdi. Tesla CEO’su Elon Musk’ın da, Twitter paylaşımlarıyla yükselişi desteklediğini söyleyebiliriz.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki özel bir yatırım şirketi olan Wedbush Securities’de bir analist, Tesla’nın 1.5 milyar dolar’lık Bitcoin yatırımının ardından “yaklaşık 1 milyar dolar” kazandığını hesapladı. Daniel Ives, Tesla’nın Bitcoin kârını Cumartesi günü bir yatırımcı notunda paylaştı. Bitcoin’in parabolik yükselişle 1 trilyon dolar’lık bir varlık haline gelmesinin ardından Ives konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Tesla, Bitcoin yatırımlarından 2020’nin tamamında elektrikli araç arabalarını satarak elde ettiği kârdan daha fazlasını elde etme yolunda ilerliyor.”

Bunun yanında Ives, Tesla yatırımının diğer halka açık şirketleri etkileme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Ancak Ives, yasal belirsizlik sorunları nedeniyle piyasanın sadece küçük bir kısmının bu eğilimi takip etmesini bekliyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?