Aralık 24, 2020

Altcoinler Dökülüyor Mu? Kripto Piyasasında Buharlaşan 40 Milyar Dolar

BTC 23 bin dolar ile mücadele ederken, altcoinler ciddi kayıplar yaşadı. Kripto para varlıklarının kümülatif piyasa değeri, bir günde 40 milyar doların üzerinde kayıp yaşadı.

Bitcoin’in son hız treni, 23 bin dolar civarında yerleşmeden önce son 24 saatte bin dolar’lık bir hareketle devam etti. Bununla birlikte, Ripple’ın sürekli düşüşleri nedeniyle tüm altcoin piyasası kan kaybına uğradı diyebiliriz. Bu nedenle, BTC’nin hakimiyeti de hızla arttı.

Bitcoin’in 24 Saatlik Vahşi Yolculuğu

Son birkaç gün, kripto para devi için özellikle dalgalı bir süreç oldu. Sadece birkaç gün önce, BTC tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 24 bin 300 dolar’a yükseldi ve ardından 2 bin dolar’dan fazla düşüş yaşadı.

Bitcoin çoğu zararı oldukça hızlı bir şekilde telafi etti ve hatta 24 bin dolar’ın üzerinde birkaç kırılma girişiminde bulundu. Ancak ayılar müdahale etti ve yeniden kayıtlara izin vermedi.

Başka bir fiyat kırılımı olursa, teknik göstergeler BTC’nin 22.700 dolar, 22.500 dolar ve 22.000 dolar’lık destek seviyelerine güvenebileceğini düşünüyor. BTC, eğer boğa koşusuna devam ederse, 24 bin dolar’lık önemli direnç çizgisi ilk büyük engel olacaktır.

Altcoinler Kan Kaybediyor

Alternatif koinlerin daha güvenli günler gördüğünü rahatça söyleyebiliriz, çünkü çoğu arka arkaya birkaç gün boyunca önemli miktarda değer kaybı yaşadı.

SEC, ödeme işlemcisine karşı suçlamalar getirdikten sonra, yerel token XRP’nin değeri büyük düşüş yaşıyor. Bu yaşanan durumdan çoğu altcoin de olumsuz etkileniyor gibi görünüyor.

Ethereum %6 düşüşle 575 dolar’a, Bitcoin Cash %-10 düşüşle 275 dolar’a, Binance Coin %-7 düşüşle 31 dolar’a, Polkadot %-4.5 ile 5 dolar’ın oldukça altında ve Litecoin %7 ile 100 doların üzerinde kalmak için mücadele ediyor.

XRP dışında, Chainlink ve Cardano da bir günde çift haneli rakamlarla düştü. LINK %-17 ile 10 dolar’ın üzerinde kalmak için savaşırken, ADA %-11 ile 0.135 dolar seviyesinde.

Sonuç olarak, tüm kripto para varlıklarının kümülatif piyasa değeri, bir günde 40 milyar doların üzerinde ve Pazar gününden bu yana 60 milyar doların üzerinde kayıp yaşadı.

BTC’nin nispeten ılımlı fiyat düşüşüyle birlikte, altcoinler kırmızıya büründü ancak, Bitcoin’in piyasa üzerindeki hakimiyeti %69’un üzerine çıktı.

Kaynak: cryptopotato

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?