Aralık 8, 2020

ABD’li Eski Kongre Üyesi, Kripto Paraların Vergisiz Yasalaştırılmasını İstedi!

Emekli politikacı ve Teksas’tan eski Kongre Üyesi Ron Paul, Bitcoin ile başa çıkmanın en uygun yolunun onu yasallaştırmak olduğunu söyledi. Ayrıca İç Gelir Servisi’ni (IRS) eleştirdi ve IRS’ye gerek olmadığından bahsetti.

Kısa Sürede Yasallaştırma

Paul, Stephan Livera podcast’inin bir bölümünde dünyanın önde gelen kripto para birimi hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Eski ABD Başkanlık adayı, Bitcoin‘e olan ilgisinden bahsetti ve hükümetten kripto para birimlerini mümkün olan en kısa sürede yasallaştırmasını istedi.

Paul, 2013’te ABD Kongresinden ayrıldığından beri kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi lehine sık sık konuştu. Paul, “Kongrede olduğumda, önemli olanın Bitcoin’i yasal hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini düşündüm” dedi. BTC’de tuttuğu miktarı tam olarak açıklamadı, ancak 2019’da Bitcoin Foundation’dan ilk BTC’sini aldığı için kesin olarak bir Bitcoin yatırımcısı olduğunu söyleyebiliriz.

Paul, kripto varlıkları üzerindeki vergilerden bahsederken, “Kripto para birimlerini vergilendirmeye bile gerek yok” dedi. Eski politikacı her zaman Altının önde gelen bir destekçisi olmuştur ve 1975’ten önce altına sahip olmanın yasa dışı olduğunu ve “dijital altın” olan Bitcoin’in de böyle bir şey yaşamasını istemediğini söyledi.

Düzenleme Eksikliği

Eski kongre üyesi, daha önce Fox Business ile yaptığı röportajda IRS’nin ABD finans sistemindeki rolünü eleştirmişti ve “Gelir vergisinin toplanma şekli anayasaya aykırı ve IRS’ye ihtiyacımız yok” ifadelerini kullanmıştı. Son podcast’te, görüşünü tekrarladı ve IRS’ye bile inanmadığını söyledi. Başka bir açıklamasında daha önce IRS’nin ABD’li yatırımcılara kripto kazançlarını eksik bildirdiği için bildirim gönderdiğini söyledi. IRS, son zamanlarda ABD merkezli kripto yatırımcılarını hedef aldı ve düzenleme eksikliği ile kripto para kazanımlarını bildirmek için yasal bir çerçeve olmaması nedeniyle insanlara yanlış bildirimler gönderdi.

Paul, en önemli şeyin seçim özgürlüğü olduğunu ekledi. Eski kongre üyesi, “Mükemmel sistem seçim özgürlüğüdür, o zaman sen ve ben para sistemimiz olarak tam olarak neyi kullanmamız gerektiğine karar verebiliriz” dedi.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?