Kasım 4, 2020

Kripto Topluluğu İçin İyi Haber: Jack Dorsey, Twitter CEO’su Olarak Kalacak

Kripto topluluğu kısa süre önce iyi bir haber aldı: Bitcoin’in (BTC) büyük bir destekçisi olarak tanınan Jack Dorsey Twitter CEO’su olarak çalışmaya devam edecek. Karar, şirketin yönetim kurulu komitesi tarafından yapılan ve sonunda Dorsey’in görevden alınmasına yol açacak bir işlem yapmamaya karar veren uzun bir incelemeden sonra alındı.

Dorsey, CEO Rolünü Sürdürüyor

Bazılarının hatırlayabileceği gibi, bu yılın Şubat ayında, Elliott Management’ın kurucusu Paul Singer, Dorsey’in Twitter CEO’su olarak görevden alınmasını talep etti. Singer’e göre, Dorsey’in zamanı Twitter ve diğer şirketi olan ödeme platformu Square arasında bölünmüş durumda.

Şirket, Elliott Management ve özel sermaye şirketi Silver Lake ile Mart 2020 anlaşmasının bir parçası olarak Twitter’ın liderliğini gözden geçirmeye karar verdi. Her iki firma da önemli Twitter yatırımcılarıydı ve her ikisi de şirketin yönetim kurulunda yer almayı başardılar.

Aylar geçti ve dünya COVID-19’a karşı savaşırken, Twitter yetkilileri Dorsey’i ve şirket üzerindeki etkisini incelediler. Sonunda, 2 Kasım tarihinde şirket dosyasında ortaya çıkan bir karar aldılar. Dosyala, Dorsey’in CEO olarak kalacağını, ancak aynı zamanda yönetim kurulunun firma ve yönetim performansını değerlendirmeye devam edeceğini söyledi.

Buna ek olarak, komite Twitter direktörlerinin görev sürelerini üç yıldan bir yıla indirmek için bir plan önerdi. Bu hareket sayesinde Elliott gibi yatırımcıların firmanın kontrolünü ele geçirmek amacıyla yönetim kurulu üyelerini değiştirmesini kolaylaştırabileceği düşünülüyor.

Ayrıca, Dorsey ile ilgili sorunun çözülmesinin ardından Twitter, PayPal gibi diğer firmalar ve hatta Ripple ile birlikte Civic Alliance’a katılmaya karar verdi. İttifak, adil oylamaya erişim sağlamak için çalışan ve tarafsız bir tutum benimseyen bir şirketler grubu. Grup, ABD’de adil ve özgür oylamayı teşvik ediyor ve üyeleri, çalışanlarının mesai saatleri içinde bile oy kullanmasına izin vermek için büyük çaba sarf ediyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?