Eylül 27, 2020

İnternet Üzerinden Kocasını Öldürtmek İçin 5.000 Dolarlık Bitcoin Ödedi!

Bir kadının eski kocasını Bitcoin aracılığıyla öldürülmesi için para verdiği konuşuldu. Fakat web sitesinin bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı ve sorumlu kişiler suçluyu tutukladı.

Nevada Fallon’ da yaşayan 36 yaşındaki Kristy Lynn Felkins, ABD’nin Kaliforniya Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesinin mühürlenmiş belgelerine göre;

  • Kocasının öldürülmesi için artık online olmayan bir internet adresi üzerinden tetikçi kiraladı. Ve bu tetikçi için 5.000 dolar değerinde Bitcoin verdi.
  • Web sitesi dolandırıcıydı. Bu yüzden adamın öldürüldüğü söylendi fakat adam öldürülmedi.

Federal kişiler, web sitesi için uyarı aldıkları zaman dilimi içerisinde Felkins’i yakaladılar. Bunu yapmak için Felkins’in Bitcoin işlemlerini kontrol ettiler. Ardından suçlayıcı mesajlara ulaştılar.

Peki Cinayet Planı Nasıl Başladı?

Mahkeme belgelerinin devamında yapılmak istenen cinayetin aslında 2016 yılında başladığını belirtiliyor. Felkins tüm bunları yapabilmek için; Tor’u kullandı. Tor deep webe erişmek için bir web tarayıcısı olmaktadır. Sonrasında Felkins web sitesi üzerinden tanımadığı biriyle konuşmaya başladı. Konuştuğu kişi yapacağı işlemleri saklamak istediğini söyledi. Bu yüzden Bitcoin’i eşler arası Bitcoin piyasası olan; LocalBitcoins.com’dan farklı satıcılarla konuşarak temize çıkarması gerektiğini dile getirdi.

Felkins karşısındaki kişiye fazla güvenmiyordu. Belgelere göre; ona şu soruyu sordu:

“FBI olmadığını nereden bilebilirim, birinin cihazına bulaşma ve onları gerçek IP’lerine kadar bulabilme yetenekleri var. Sadece dikkatli davranıyorum.”

Fakat Felkins şüphelerine rağmen işini yaptırmak istedi. 6 Mart 2016 ve 9 Mart tarihleri arasında kocasının işyeri dışında vurulmasını istedi. Bunun için 12 Bitcoin aktarma yaptı. Ardından belgelere göre şunu yazdı; “Cinayet yanlış yapılmış bir soygun gibi mi olacak?” Karşılığında bu işlemin 4000 dolardan daha fazla tutacağı söylendi. Ve Felkins tek yapılması gerekenin eski kocasının vurulması olduğunu söyledi.

Belgelerin devamında, Web sitesi Felkins’e cinayetin sebebini sorduğunda aldıkları cevabı şu şekilde yazıyor:

“Bu adam beni zihinsel, fiziksel, cinsel ve duygusal olarak taciz etti. Koştum ve sonra çocuklarımı benden aldı. Şimdi çocuklarımı zihinsel olarak taciz ediyor ve sağlıklarını tehdit ediyor. O oldukça yılan ve usta bir manipülatör.”

Web sitesi ise sonuç olarak Felkins’e kocasının işyerinde olmadığını belirttiği, söylendi. Belgeler ise; Felkins’in kocasının nerde olduğuna dair kanıt istediğinde, web sitesinin karşılık olarak tehlike içerikli bir fotoğraf ilettiğini, dile getiriliyor.

Felkins web sitesine inanarak, Nisan 2016 yılında artık işlev görmeyen bu site ile tüm bağını kesti. Federaller ise bu komployu 2019 yılında öğrendi. Felkins’i; karanlık ağ, silah ve uyuşturucu satın almak gibi yasa dışı faaliyetler sebebiyle tutukladı. Yetkililer ise, ağı kullanarak suçluları yakalamaya devam ediyor.

Kaynak: Decrypto

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?