Eylül 23, 2020

Bitcoin, Sanat ve New York

New York, sanat eserlerini bitcoin ile birleştiriyor. Robert Alice bir blockchain sanatçısı olarak, 23 Eylül tarihinde 40 adet resmin bir araya geldiği ‘’Portrait of Mind’’ serisinin lansmanını duyurdu.  Üstelik ortaya koyulan bu sanat eseri; 7 Ekim’de Christie’s (en prestijli müzayede evi) New York’ta sergilenecektir.

Robert Alice bir blockchain sanatçısı olarak, 23 Eylül tarihinde 40 adet resmin bir araya geldiği ‘’Portrait of Mind’’ serisinin lansmanını duyurdu.

40 adet resmin bir araya geldiği ‘’Portrait of Mind’’ serisini oluşturdu. Bu eser kripto para biriminin ilk adımı oluşturan kodun 12,3 milyon) hanesinin tamamının elle boyanarak emek gösterilmiş bir kopyadır. Yani özetle 40 toplayıcıdan oluşan küresel bir ağ oluşturulacaktır. Portreler, boyadan oyulmuş dijital parmak izi taşımaktadır. Görüntüsü ise oldukça büyüleyici.

Alice ise bu konudaki yorumları şu şekilde ifade etti; ‘’ Bu vizyonu gerçeğe dönüştürmedeki destekleri için dünyadaki tüm koleksiyonerlere teşekkür etmek istiyorum. Bu kod tabanının hızı ve dünya çapında ademi merkezileştirilmesi, halihazırda sadece blockchain topluğunun gerçekten küresel doğasına değil, aynı zamanda Satoshi’nin vizyonuna da tanıklık ediyor.’’

Çağdaş ve Sanat Uzmanı Vivian Brodie, Çalışmaya Destek Veriyor!

Ardından Çağdaş ve Sanat Uzmanı Vivian Brodie şu sözlerle düşüncelerini belirtmiştir; ‘’ Christie’s ve ben, New York’taki Ekim günü indirimimizde Portraits of a Mind’dan Block 21’in satışıyla bu dönüm noktası blok zinciri ve sanat projesini desteklemekten heyecan duyuyoruz. Bu, Christie’nin açık artırmada kripto kültürünü araştıran bir çalışmasını ilk kez sunuyor ve her zamanki gibi, Christie’nin dünya çapında yeni izleyicileri ve koleksiyon topluluklarını ağırlamaktan büyük heyecan duyuyoruz.’’

Bitcoin, ademi merkeziyetçilik ve kripto para birimi, çağdaş manzaramızı ve gelecekteki toplumumuzu tanımlamaya katkıda bulunurken, sanat tarihinde daha güçlü görünürlük ve keşfi hak ediyorlar. Bir Zihin Portreleri hem kavramsal sanatçı Roman Opalka hem de On Kawara’ya referans ve yeniden çerçevelendirmesi ile ilgimizi çekti, sanatçılar, Satoshi’nin kuruluş kodu ortaya çıkmadan yaklaşık 40 yıl önce blockchain teknolojilerinin niteliklerini ve yapılarını yansıtan uygulamalarla uğraştılar.’’

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?