Ağustos 10, 2020

Robert Kiyosaki: Bitcoin “En Hızlı At” Olmak Üzere

Rich Dad, Poor Dad’ın yazarı ve önde gelen Amerikalı yatırımcı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in büyük bir hamle yapmak üzere olduğu konusunda iyimserliğini dile getirdi. Altın 2020’de %35 artmış ve borsa şimdiye kadarki en iyi yıllarından birini görmüş olsa da, Bitcoin’i “uyuyan” olarak tanımlayarak “en hızlı at” olmak üzere olduğunu da sözlerine ekledi.

Altın bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve son raporlara göre hala yeni yüksek seviyelere doğru ilerliyor. Öte yandan gümüş, tüm zamanların en yüksek fiyatının hala %35 altında, bu nedenle Kiyosaki hala çok daha ucuz olduğu için gümüşü altından daha iyi bir seçenek olarak tanımlıyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in performansı konusunda çok daha emin görünüyor.

Bitcoin Hala Uyuyor

2019 yılı, fiyat seviyesi açısından 2017’den sonra Bitcoin için en iyi ikinci yıl oldu. 2020, 2019’un en yüksek seviyesi olan yaklaşık 14.000 doların gerisinde kalsa da, Bitcoin oldukça etkileyici bir performans sergiledi. Önde gelen kripto para, yalnızca 2. çeyrekte %42 değer kazandı. Bu performansa rağmen Kiyaosaki, onu tüm yatırımlar arasında hala “uyuyan” olarak tanımlıyor ve bu şekilde düşünen tek kişide değil.

Birkaç analist, Bitcoin’in yakın gelecekte ve aynı zamanda uzun vadede büyük bir hamle yapmak üzere olduğu görüşünde. Şu anda bazı analistler Bitcoin’in, önümüzdeki yılın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağına inanıyor. 2020 için de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması için hala küçük bir olasılık var ve bu ihtimalin, yıl ilerledikçe artması muhtemel.

İyimserliğin çoğu, Bitcoin’e artan ilgiden, doların kötüleşen durumundan ve yatırımcıların diğer varlıklara olan güvenlerini kaybetmesinden kaynaklanıyor. Kısa süre önce altın fiyatı zirveye ulaştığı için daha fazla sunabileceği bir şey olmadığını düşünen yatırımcılar var. Bunun yanında Bitcoin’e herhangi bir ilgi göstermese de, daha fazla yatırımcı diğer varlık türlerine olan güvenini kaybediyor ve bu da Bitcoin’i daha çekici hale getirebilir.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?