Mayıs 26, 2020

Çin’in Dijital Parası Yakında Çıkabilir Mi?

Çin Merkez Bankası (PBOC) yetkilisi Yi Gang, merkez bankasının henüz dijital yuan’ın resmi lansmanı için bir zaman çizelgesine sahip olmadığını söyledi. Yi, PBOC’nin web sitesinde Salı günü yayınlanan Financial Times ve China Finance ile yapılan röportajda ayrıntıları açıkladı.

Bir süredir geliştirilmekte olan Çin’in dijital para lansmanı için belirlenmiş bir zaman çizelgesi olmadığı biliniyor olsa da, Yi’nin yorumları bu noktayı tekrar teyit etti.

PBOC, Nisan ayından bu yana dört şehirde, Dijital Para / Elektronik Ödeme (DC / EP) olarak bilinen dijital para birimini dahili olarak test ediyor. Yi, bu pilot testlerin araştırma ve geliştirme sürecinde hala rutin bir çalışma olduğunu ve dijital RMB’nin resmi olarak yayınlanacağı anlamına gelmediğini söyledi. “Resmi olarak ne zaman lanse edileceği konusunda hiçbir zaman çizelgesi yok.” diye ekledi.

Yi ayrıca DC / EP’nin 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda “teorik güvenilirliği ve sistem kararlılığını doğrulamak için” kullanımının görülebileceğini de doğruladı.

Yasal dijital para birimi çıkarmanın önemi nedir sorusuna karşı Yi, “dijital ekonomi koşulları altında kamunun yasal para birimine olan talebini verimli bir şekilde karşılamanın elverişli olduğunu” söyledi. Bunun yanı sıra kolaylık, güvenlik, perakende ödemelerdeki sahteciliğin önüne geçmek ve Çin’in dijital ekonominin gelişimini hızlandırmak için olduğunu belirtti.

Yi, dijital yuan lansmanı için hiçbir zaman çizelgesi olmadığını söylerken, bir endüstri uzmanı Global Times’a Çin’in ABD’nin potansiyel tehditlerine karşı DE / EP’nin lansmanını hızlandırabileceğini söyledi. Cao Yin şunları söyledi:

“Çin’deki finans şirketleri ABD’de hala ek denetim olmadan iş yapabiliyorlar. Fakat bu ABD’nin yuan kullanımını zedeleyemeyeceği anlamına gelmiyor. ABD Çinli finans kurumları için hala büyük bir tehdit oluşturuyor. Çin ABD’den gelecek olası bir yaptırıma karşı dijital parasını beklenenden daha erken çıkarabilir.”

Ayrıca Cao’nun söylediklerine göre Çin’in dijital parayı bu yıl içerisinde kullanmaya başlaması, COVID-19 sonuçlarının daha hızlı bir şekilde giderilmesini sağlayabilir.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?