Haziran 20, 2021

En İlgi Çekici 10 Gizlilik Odaklı Kripto Para Birimi!


En İlgi Çekici 10 Gizlilik Odaklı Kripto Para Birimi!

Son güncellenme : 21.06.2021 - 00:35

Bazı coin’lerin son yıllarda elde ettiği muhteşem kârlar sayesinde, kripto para birimi 2021’de çok popüler bir hale geldi. Daha önce kripto para birimi satın alma niyeti olmayan birçok yatırımcı şimdi varlık sınıfını daha yakından takip ediyor. Finans basını da çoğunlukla en popüler coin’lere odaklanıyor. Ancak kripto para birimi alanında kelimenin tam anlamıyla yüzlerce alternatif seçenek var.

Bu coin’lerden bazıları, özellikle gizlilik açısından, Bitcoin ve Ethereum gibi isimlere göre avantajlara sahiptir. Bitcoin gibi kriptoların kullandığı blockchain teknolojisinin güvenli ve anonim olması amaçlanmış olsa da, bazı coin’ler işlemleri daha da gizli hale getirmeyi başarıyor. Bu alternatif coin’lerin bazılarının bu güvenlik düzeyine nasıl ulaştığını görmek için okumaya devam edin.

Monero (XMR)

Monero (XMR), bireylerin kendi bankaları gibi hareket etmelerini sağlayan gizlilik odaklı bir dijital para birimidir. Monero’nun güvenlik protokolleri sayesinde yabancılar herhangi bir kullanıcının bakiyesini veya etkinliğini gözlemleyemez. Bu, Ethereum veya Bitcoin gibi şeffaf blockchainlere sahip daha iyi bilinen coin’lerin aksi bir özelliktir. Tasarımcılarına göre Monero, her kullanıcının varsayılan olarak anonim olduğu tek kripto para birimidir. Gönderici ve alıcı kimliklerinin yanı sıra her işlemin miktarı gizlenir, bu işlem üç farklı teknoloji kullanılarak gerçekleşir: Ring Signatures, RingCT ve Stealth Addresses. Her işlem gizli olduğu için Monero izlenemez.

20 Haziran itibariyle XMR  26. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 260.79 dolardan işlem görüyor.

ZCash (ZEC)

Konu mahremiyet olduğunda Edward Snowden (ABD’nin gizli dinleme ve izleme faaliyetleri hakkındaki ayrıntıları kamuoyuna sızdıran eski güvenlik uzmanı) hayranıysanız, ZCash’e bir göz atmak isteyebilirsiniz. 2017 yılında, kötü şöhretli muhbir, ZCash’i Bitcoin’e “en ilginç alternatif” olarak desteklemişti. Diğer bazı coin’lerde olduğu gibi, ZCash, iki tür işlem sunar: korumalı ve şeffaf. ZCash, “sıfır bilgi, kısa ve öz, etkileşimli olmayan bilgi argümanları” anlamına gelen “zk-SNARKS” aracılığıyla gelişmiş gizlilik sunar. Karmaşık olmasına rağmen, ortalama bir kullanıcı için önemli olan, ZCash’in daha güçlü güvenlik özellikleri uygulayarak; daha hızlı blok süreleri, daha düşük ücretler ve daha büyük blok boyutları sağlayarak Bitcoin blockchainini geliştirmeye çalışmasıdır.

20 Haziran itibariyle ZEC 57. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 127 dolardan işlem görüyor.

Beam (BEAM)

Kripto dünyasındaki terimlerin çoğu, sıradan yatırımcılara alışılmadık gelebilir. Beam, gizli Merkezi Olmayan Finans dünyasında çalışan MimbleWimble ve LelantusMW protokollerini kullandığı için bu kafa karışıklığına mükemmel bir örnektir. İşlemler varsayılan olarak özel olduğundan ve adresler blockchainde saklanmadığından, Beam öncelikle güvenliğe odaklanır. Beam, Bitcoin ile aynı Harcanmamış İşlem Çıktısı (UTXO) modelini kullanmasına rağmen, Beam’in değerleri, ona ekstra bir güvenlik düzeyi sağlayan “kör edici faktörler” tarafından şifrelenir.

20 Haziran itibariyle BEAM 430. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 0.56 dolardan işlem görüyor.

Grin (GRIN)

Grin, Beam ile aynı MimbleWimble teknolojisini kullanır ve benzer şekilde kullanıcı ve işlem gizliliğine odaklanır. Gizliliğin sağlanmasına yardımcı olmak için Grin işlemlerde miktar veya adres kullanmaz. İşlemlerin kökenlerini gizlemek için, yayınlanmadan önce bir eşler alt kümesi arasında dolaşır. Başka bir deyişle, tüm işlemler, verilere bakan herhangi bir yabancıya rastgele bir şekilde görünüyor. Grin, önceki işlem verilerinin kaldırılmasına izin vermek için Mimblewimble’ın kriptografisinden yararlanıyor bu da yaratıcılarına göre Grin’in zincirinde tutulan çok fazla verinin ağırlığı altında çökmesini önlüyor. Kısaca anlatırsak, Grin’in ağı kompakttır, indirilmesi ve doğrulanması kolaydır ve belirli işlem bilgilerinin olmaması sayesinde tamamen anonimdir.

20 Haziran itibariyle GRIN 577. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 0.363 dolardan işlem görüyor.

Verge Currency (XVG)

Verge Currency 2014 yılında DogeCoinDark olarak piyasaya sürüldü. Verge Currency’nin amacı, orijinal Bitcoin blockchainini geliştirmektir. Verge, işlemlerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olan bir IP gizleme hizmeti olan TOR’u (The Onion Router) entegre eder. Yaratıcılarına göre Verge, Proof-of-Work madenciliği ilkesini kullanarak çoklu algoritma desteğine sahip birkaç kripto para biriminden biri. Daha teknik yönelimli olanlar için Verge’in beş farklı hash işlevi vardır: Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl ve blake2s.

20 Haziran itibariyle XVG 110. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 0.02635 dolardan işlem görüyor.

Horizen (ZEN)

Zen, geliştiricilerin ve/veya işletmelerin kendi genel veya özel blockchainlerini oluşturmalarını sağlamak için Zendoo teknolojisini kullanan Horizen’in yerel kripto para birimidir. Zen, iki adres türüne sahip Equihash tabanlı bir Proof-of-Work’tür: Z-Adresleri ve T-Adresleri. Z-Adresleri tamamen gizli ve anonimdir ve korumalı işlemler olarak bilinir. T-Adresleri, blockchainde Bitcoin benzeri işlemler yapmak için kullanılan genel ve şeffaf adreslerdir. Kullanıcılar gizliliklerini kontrol altına almak isterse, istedikleri adres türünü seçebilirler.

20 Haziran itibariyle ZEN 81. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 76.59 dolardan işlem görüyor.

Dash (DASH)

DASH, adından da anlaşılacağı gibi, neredeyse anında bir transfer şekli olması amaçlanan bir ödeme kripto para birimidir. DASH, ek gizlilik özellikleri ekleyen ve düşük işlem ücretlerine sahip bir  Bitcoin “fork”udur. DASH, hem madencileri hem de ana node’ları içeren iki katmanlı bir blockchain ağı kullanır. Masternode’ların amacı, hem izlenemez hem de anonim işlemler sağlayan PrivateSend ve InstantSend gibi işlevleri etkinleştirmektir.2014 yılında oluşturulan DASH, ilk gizlilik odaklı kripto para birimiydi.

20 Haziran itibariyle DASH 58. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 148 dolardan işlem görüyor.

ByteCoin (BCN)

ByteCoin kendisini “dünyanın ilk gizlilik odaklı izlenemez kripto para birimi” olarak tanımlıyor. Kripto para birimi, takip edilemeyen ödemeler, bağlanamayan işlemler ve ölçeklenebilir bir blockchain oluşturan CryptoNote Teknolojisi tarafından desteklenmektedir. ByteCoin blockchaini tüm adresleri gizler ve birçok çıktıyı tek bir işlemde birleştirmek için Ring imzalarını kullanır. Bu, herhangi bir paranın kaynağını belirlemeyi neredeyse imkansız hale getirerek güvenliği artırır. Bytecoin ayrıca kullanıcıların tek bir anahtar setinden tek seferlik adresler oluşturmasına izin vererek, işlemleri ve adresleri bağlanamaz hale getirebilir. kriptpo para birimi gizlilik odaklı coinlerin atası olarak tanımlanabilir.

20 Haziran itibariyle BCN 260. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 0.001354 dolardan işlem görüyor.

Firo (FIRO)

Başlangıçta ZCoin olarak bilinen Firo, kullanıcı IP adreslerini node’lar arasında rastgele karıştırmak için Dandelion Teknolojisini kullanır. Bu, kullanıcının anonimliğinin korunmasına katkıda bulunur. Lelantus Teknolojisi, Firo kullanıcılarının jetonlarını, alıcıların token’ları kullandığı 65.000’den fazla anonimlik token havuzunda “yakmasına” olanak tanır. Bu, coin’in sahibi ile onunla ilişkili önceki tüm işlemler arasındaki bağlantıyı keserek mahremiyet sağlar. Buna karşılık, Bitcoin gibi para birimlerinin geçmiş işlem geçmişlerine sahip halka açık blockchainleri vardır.

20 Haziran itibariyle FIRO 342. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 6.15 dolardan işlem görüyor.

Super Zero Protocol (SERO)

8 Haziran itibariyle madeni para fiyatı: 0.22 dolar

SERO kendisini “merkezi olmayan uygulamalar için dünyanın ilk gerçek gizlilik koruma platformu” olarak tanımlıyor. SERO, aynı zamanda, anonim dijital varlıkların yayınlanmasına izin veren dünyanın ilk platformudur; bu, geliştiricilerin kendi gizlilik paralarını çıkarabilecekleri ve bunları DApp’lerde kullanabilecekleri anlamına gelir. Kripto geliştirmede daha fazla deneyime sahip olanlar, SERO’nun en son zk-SNARKS’dan 20 kat daha hızlı olan “Süper ZK” olarak bilinen dünyanın ilk Sıfır Bilgi İspatı şifreleme kitaplığını yarattığı gerçeğini takdir edeceklerdir.

20 Haziran itibariyle SERO 331. sırada bulunuyor ve yazım sırasında 0.2402 dolardan işlem görüyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


En İlgi Çekici 10 Gizlilik Odaklı Kripto Para Birimi! haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?