2024 Yılında Yatırımcıların Takibindeki DeFi Kriptoları


Sorumluluk reddi beyanı: Bu, sponsorlu bir içerik ve basın bültenidir. KoinFinans.com, ilgili şirket tarafından sağlanan bu sayfadaki içeriğin doğruluğunu garanti edemez ve bu sayfada yer alan ürün ve hizmetlerle ilgili doğabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz. Kripto para yatırımları yüksek riskli yatırımlardır yatırım kayıp riski bulunmaktadır, okuyucular, herhangi bir işlem yapmadan önce kendi detaylı araştırmalarını yapmalıdırlar.

DeFi, merkezi olmayan finans piyasası, her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. DeFi piyasasının şu anda DeFiLlama verilerine göre 86 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğu tahmin edilmektedir. Michaël van de Poppe, 2024’ün DeFi piyasası için bir dönüm noktası getireceğini bile öngörmüştür.

2024’te, DeFi piyasası %55’in üzerinde bir artışla iyimser görünümü doğrulamıştır. Daha yüksek büyüme beklenirken, yatırımcılar parlak bir geleceğe sahip DeFi projeleri üzerinde araştırma yapmaya başlamışlardır.

Bu sponsorlu makalede bazı DeFi projeleri içerik göndericisi tarafından analiz edilmiştir.

Öncü DeFi Projesi: Ethereum

Bugün bildiğimiz DeFi ekosistemi, 2015’te Ethereum ağının başlatılmasıyla varlığını borçludur. Ethereum, geliştiricilerin merkezi olmayan, programlanabilir, güvenli ve kendi kendine yürütülebilen finansal hizmetler oluşturmasını mümkün kılan akıllı sözleşmeleri tanıttı.

Bu anlamda, Ethereum kendisi bir DeFi projesi değil, ancak diğer DeFi projelerini geliştirmek için bir katmandır. Aksine, Ethereum piyasadaki %60’lık hakim payıyla ilk DeFi varlığı olmasına rağmen, hala piyasanın büyük bir kısmını elinde tutmaktadır.

Ethereum temposunu belirlerken, yeniliği öncülük eden yeni DeFi projeleri de bulunmaktadır. 2024’te yatırımcıların izlemesi gereken en umut verici projeler bunlardır.

Pasif Kazanç

KangaMoon: Kazancı Devrimleştirme

Sponsorlu içerik göndericisine göre pasif kazanç, DeFi alanını çok popüler hale getiren özelliklerden biridir. KangaMoon (KANG), yeni bir sosyal-fi kavramıyla bunu bir sonraki seviyeye taşıyan yeni DeFi projelerinden biri olmak istediği iddia ediliyor. Proje yenidir ve risk bulunmaktadır.

Sosyal-fi, kullanıcıları bir ağdaki sosyal etkileşim ve aktivitelerine göre ödüllendiren yeni bir kavramdır. Sosyal-fi kullanarak KangaMoon, üyelere çeşitli kazanç fırsatları sunarak en aktif meme topluluğunu oluşturma yolculuğundadır.

KangaMoon kullanıcıları, savaşlara ve turnuvalara katılarak token ve oyun içi şeyler kazanabilir. Katılmayanlar, önemli ödüller kazanmak için maçlara bahis yaparak katılabilir. Fakat projenin geleceği belirsizdir, başarısızda olabilir.

KangaMoon’un büyüme oranı, geçtiğimiz hafta %50’den fazla bir artışla projenin hızla yükseldiğini vurgulamaktadır. Şu anda KANG, her coin için 0.0075 dolar değerinde satıldığı iddia ediliyor. Fakat gelecekte başarılı mı başarısız mı olacak bilinmiyor.

Ribbon Finance: Yapılandırılmış Kripto Ürünlerine Pencere

Son aylarda, Ribbon Finance (RBN), benzersiz ağı ile merkezi olmayan kripto para listesinde istikrarlı bir şekilde yükseldi. Ribbon Finance, yapılandırılmış kripto ürünleri ve finansal stratejiler bulma konusunda lider platform haline geldi.

Bu DeFi projesi, kullanıcıların portföylerinin risk-getiri profilini artırmalarına yardımcı olmak için türevler, kredi verme ve zincir üzeri opsiyon borsası sunmaktadır. Proje büyüdükçe, DeFi coin fiyatı da 2024’te etkileyici bir şekilde %130 artarak bu kazancın yıl boyunca devam etmesi beklenmektedir.

Merkezi Olmayan Borsalar (DEX)

dydx: Sürekli Ticareti Güçlendirme

dydx, sürekli ticareti desteklemesi nedeniyle önde gelen DEXlerden biri olarak ortaya çıktı. Bu güçlü ticaret platformu, gelişmiş ticaret seçenekleri, düşük ücretler, derin likidite ve 20×’e kadar kaldıraç eklemektedir.

Güçlü temellerinin yanı sıra, dydx önümüzdeki aylarda kendi zincirine geçiş yapacak, bu da DeFi fiyatına büyüme alanı sağlayacak. Birçok kripto uzmanı, 2024’te DYDX DeFi coininin 2-5x kazançlar öngörmüştür.

Osmosis: Bir Sonraki Nesil DEX

Osmosis, Cosmos’un yenilikçi Inter-Blockchain Communication (IBC) özelliğini kullanarak gelecek için bir merkezi olmayan borsa oluşturan bir DeFi projesidir. Osmosis ayrıca, DEX’inde likiditeyi iyileştirmek için otomatik piyasa yapıcı (AMM) özellikleri sunar.

IBC sayesinde, Osmosis’in heyecan verici özellikleri diğer zincirlere köprülenebilir, OSMO’nun potansiyelini genişletebilir. En büyük DEX platformlarından birinin yerel DeFi tokeni olan OSMO’nun fiyatının 2024’te parabolik bir artış yaşaması öngörülmektedir.

Borç Verme ve Ödünç Alma Protokolleri

Maker: Kredi Vermede Engelleri Aşma

Maker (MKR), akıllı sözleşmelerin tanıtıldığı yıl tasarlanan en eski DeFi projelerinden biridir. En gelişmiş borç verme ve ödünç alma protokollerinden biri olmanın yanı sıra, Maker yeni nesil bir blockchain tabanlı bankacılık sistemi sağlar.

Maker ayrıca, değerini ABD dolarına karşı stabilize ederek kriptonun volatilite sorunlarını çözer. Benzersiz konumu nedeniyle, Maker en üst DeFi coinlerinden biri haline gelmiştir. Protokolün benimsenmesi arttıkça, MKR’nin 2024’te kazançlar görmesi beklenmektedir.

Compound: Önde Gelen Algoritmik Kredi Veren

Compound Finance (COMP), Maker’a benzer hizmetler sunar ancak bunu DeFi pazarındaki herkese daha erişilebilir hale getirir. Ayrıca, Compound, varlık desteği, kredi kontrolü yok ve ayarlanabilir faiz oranları sunarak daha da benzersiz hale gelir.

Compound protokolünde, kullanıcılar verilen teminata karşı borç almak veya faiz kazanmak için protokolün likidite havuzuna varlık katkısında bulunabilir. Compound, en büyük TVL atılımlarından birini yaşamış, COMP’u büyük kazançlar için hazırlamıştır.

Ödeme Çözümleri

Sei: Optimize Ticareti için Lider

Sei (SEI), benzersiz teklifleriyle popülerlik kazanan yeni DeFi projelerinden biridir. Sei, çoğu DeFi projesinin aksine, uygulamaya özgüdür. Projenin konsepti, çok hızlı ve düşük maliyetli bir proje olacaktır.

Sei’nin ilk ve en önemli amacı, kullanıcılar için ticaret faaliyetlerini en üst düzeye çıkarmaktır. Böyle bir uzmanlaşma, DeFi ürününe başarı getirmiş, TVL’si şu anda 17,5 milyon doların üzerine çıkmıştır. Sei DeFi coin fiyatı gerçekten ilham verici olmuş, bir yılda 10x büyüme yaşamıştır.

Pyth Network: Blockchain Oracle’larının Geleceği

Pyth Network (PYTH), en iyi tüccarları ve en büyük borsaları kullanıcılarına en üst düzey gerçek zamanlı piyasa verilerini sağlamak üzere tasarlanmış, hıza odaklı bir oracle sistemidir. Orantılı bir şekilde, Pyth piyasadaki önde gelen oracle hizmetleri arasında olma yolunda ilerlemektedir.

Pyth, finansal hizmetler sektöründe o kadar şaşırtıcı olmuştur ki, piyasadaki en iyi performans gösteren ürün haline gelmiştir. Bu DeFi coin fiyatı, Şubat ayı için zirveye ulaşarak %75’lik bir artışla yükselişe geçmiştir. Pyth’ın oracle talebinin 2024’te artması beklenirken, altcoin fiyatının da artması beklenmektedir.

KangaMoon tokeni incelemek için tıklayın.

Telegram hesabı için tıklayın.

*Yazı yatırım tavsiyesi değildir! Sponsorlu (reklam) bir içeriktir. Kripto para yatırımları yüksek riskli yatırımlardır yatırım kayıp riski bulunmaktadır, yatırım yapmadan önce detaylı araştırmanızı yapınız!

Sorumluluk reddi beyanı: Bu, sponsorlu bir içerik ve basın bültenidir. KoinFinans.com, ilgili şirket tarafından sağlanan bu sayfadaki içeriğin doğruluğunu garanti edemez ve bu sayfada yer alan ürün ve hizmetlerle ilgili doğabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz. Kripto para yatırımları yüksek risk içermektedir, okuyucular, herhangi bir işlem yapmadan önce kendi detaylı araştırmalarını yapmalıdırlar.
Kaynak : KangaMoon
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?