Yükselen Yıldızlar: Stellar Lumens (XLM) ve EOS

Son günlerde Bitcoin ve diğer kripto varlıklarının beklenmedik düşüşleri, kripto varlık yatırımcılarında ciddi soru işaretleri oluşturmaya başladı.Özellikle yüksek seviyelerde ki yatırımcılar , varlıklarını daha çok gelir getiren ve fiyatlaması düşük düzeyde bulunan alt coinlere yöneltti.Bu varlıklar arasında en dikkat çekenler de şüphesiz ki, Stellar ve EOS para birimleri olarak Coinbase platformunda işlem gördü.

Stellar Lumens, Ripple(XRP) kurucu ortağı Jed Macleb tarafından Temmuz 2014’te piyasaya sürüldü ve transferlerde ki komisyonu çok düşük miktarlara indirmek, dijital transferi yaygın hale getirmek önemli hedeflerindendi ancak gerçek amacı para arzının, talebinin az olduğu hatta hiç kullanılmadığı yerlerde etkin hale gelebilmekti.Bu sebeple IBM ‘in Güney Pasifikte Lumens’i para olarak açıklamasının hemen ardından yaklaşık %260 değer kazandı ve yatırımcısını sevindirdi.

Merkeziyetçi yapıdan uzak Stellar Lumens , kendi geliştirdiği protokol sayesinde çiftler ve dövizler arasında exchange işlemine izin verebiliyor ve kendi sanal para birimiyle exchange yapılmasına da imkan sağlayabiliyor.Ayrıca Stellar Geliştirme Fonu , bünyesinde birçok yazılım mühendisi ve teknik eleman bulundurmak için iş fırsatları sunmakta. ( https://jobs.lever.co/stellar ). Şuan itibariyle 0,073 USD seviyesinden fiyatlanan XLM tarihinde ki düşük seviyelerden birinde ve yatırım yapmak için kendisini cazip hale getiriyor.Birçok analist ve uzmana göre 2020’nin ilk yarısına kadar Stellar Lumens’in 0,25 ve 0,30 USD seviyelerinden fiyatlanacağı yönünde.Bu da yatırımcısına %240 kadar getiri sağlaması demektir.

EOS’ta ki son gelişmeler ise oldukça şaşırtıcıydı.Özellikle büyük ölçekli uygulamaları desteklemek için tasarlanmış bir kripto para birimi olan EOS , kendi tokeninin transferlerinde, göndermenin veya almanın herhangi bir ücreti yoktur. Bunun yerine protokol, ağa periyodik olarak yeni EOS’lar kurumları ödüllendirmekte ve işlem ücretleri yerine enflasyonu etkili bir şekilde kullanmaktadır.Ticari olmayan işletmeler için çok güçlü bir ağ yapısı hedefleyen EOS bünyesinde ki mekanizma ile daha fazla ölçeklenebilirlik, esneklik ve kullanılabilirlik sunarak Blockchain tabanlı hız ve büyüme sorunlarını aşmayı hedefler.

Coinbase’de ve diğer kripto borsalarından alınan verilere göre Mayıs 2018’de 110 TL’den işlem gören EOS tokeni şuan 26 TL’den işlem görüyor ve Stellar Lumens gibi şuan hiç hakketmediği yerde duruyor. Kripto para varlıkları ve bitcoin’in düşüş trendinde olması EOS’u her ne kadar etkilese de kendi veri tabanı ve işlemlerin esnekliği , merkezi olmayan işlemlerin yatay ve dikey  ölçeklendirilmesi gibi olanaklar sağlayan EOS , gelişime açık bir kripto varlık olarak karşımızda durmaktadır. 2020’nin ilk çeyreğine kadar 40 ila 45 TL’den fiyatlanması beklenen EOS , 2021’in başlarına kadar ise 65-70 TL seviyelerine çıkması bekleniyor.Bu da yatırımcısına kısa vadede %60’lık bir getiri, uzun vadede ise %270 bir kar oranı sağlaması bekleniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?