Aralık 22, 2022

The Graph Nedir? GRT Token Nasıl Alınır?

The Graph dağıtılmış defter teknolojisine dayanan, üçüncü taraflar olmadan blok zinciri verilerini toplamak için merkeziyetsizlik fikriyle tasarlanmış açık kaynaklı bir protokoldür. Protokol, kolayca erişilebilir hale getirilen ve GraphQL programlama dili aracılığıyla işlenen verileri indekslemek, düzenlemek ve sorgulamak için küresel bir API’yi temsil eder.

The Graph ağının piyasaya sürülmesiyle birlikte ekip, merkezi olmayan uygulamaların ne olursa olsun çalışabileceği ve blok zinciri verilerine kolayca erişilebileceği bir hizmet sağlayıcılar ağı oluşturarak uygulamaların tamamen merkezsizleştirilmesinin yolunu açtı. Subgraphs adı verilen açık ve herkese açık API’ler sayesinde ağ üzerinde binlerce dApp çalışabilirken, Graph ağı şimdiden yüzlerce uygulamaya ev sahipliği yapıyor.

Graph ağı hem halka açık hem de özel bir satış gerçekleştirdi ve halka açık token satışından 12 milyon dolar topladı. Proje, Coinbase Ventures, Digital Currency Group ve Framework Ventures tarafından finanse edilen özel bir satıştan 5 milyon dolar daha topladı. Multicoin Capital ayrıca Graph’e 2,5 milyon dolar yatırım yaptı.

Ağ, Graph ana ağını çalıştırmak için düğümlere dayanır ve dApp’ler ve geliştiriciler için uygun bir ortam sağlarken, indeksleyiciler, küratörler ve delegatörler GRT token‘ları ile pazara katılır. GRT, Graph ağının yerel kripto para birimidir ve Graph ekosisteminde kullanılan farklı kaynakları desteklemek etmek için kullanılır.

Graph Nasıl Çalışır?

DeFi (merkeziyetsiz finans) daha fazla ilgi görmeye başladıkça, Graph de kripto ekonomisinde daha önemli hale gelecektir. The Graph protokolü, geliştiricilerin ve ağ katılımcılarının çeşitli dApp’ler için alt grafikler oluşturmak ve verileri sorgulamak, dizinlemek ve toplamak için herkese açık API’ları kullanmasına olanak tanıyor. Yalnızca Nisan 2021’de, Graph’in barındırdığı hizmetler 20 milyar sorgu işlemiştir.

Ağ, ağ katılımcıları tarafından verileri düzenlemek için kullanılan blok zinciri veritabanını tarayan Graph Node tarafından desteklenmektedir. Geliştiriciler ve ağ katılımcıları, bir alt grafiği kullanmak ve oluşturmak için ödeme yapmak üzere GRT token’larını kullanabilir. Geliştiriciler verileri indeksleyerek, dApp’ler tarafından kullanılma şeklini belirtme açısından verilerin yapısını tanımlayabilirler. Dizinleyiciler, tüketicilerin ağda bulunan hizmetleri kullanmak için GRT olarak ödeme yapabilecekleri sorgular için merkezi olmayan bir pazar oluşturur.

The Graph 2018 yılında Yaniv Tal, Brandon Ramirez ve Jannis Pohlmann tarafından kurulmuştur. Tal, Ethereum üzerinde yeni dApp’ler oluşturmanın ne kadar zor olabileceğine dair kişisel deneyimlerinin ardından bu kararı aldı. Yaniv Tal, ekibiyle birlikte, o noktada piyasada benzer bir şey olmadığı için ilk merkezi olmayan indeksleme ve sorgulama uygulamasını tasarlama ve başlatma fikriyle The Graph’i yarattı.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere The Graph ağı, türünün ilk blok zinciri projesi olarak başlatıldı. DApp’ler için veri sorgulama ve indekslemeye yönelik ilk merkezi olmayan pazar olan The Graph, benzersiz bir yardımcı programa sahiptir. Bu, onu blok zinciri ve kripto para birimleri sektöründe ilginç bir proje haline getiriyor ve bu da The Graph’in fiyatına da yansıyabilir.

Projenin benzersizliği, The Graph ağındaki tüketiciler için kolayca erişilebilir veriler sağlamak olan amacından da kaynaklanmaktadır. Protokol, Ethereum gibi ağlar şeklinde farklı blok zinciri kaynaklarından gelen verilerin indekslenmesi ve sorgulanması için benzersiz bir pazar oluşturmak üzere İndeksleyicilerin düğüm operatörleri rolüne sahip olduğu ağ katılımcılarının desteğiyle yürütülmektedir.

Graph, indeksleme sorunlarını ve tescilli endişeleri çözme açısından dApp’lerin oluşturulmasıyla ilgili zorlukların üstesinden gelen ilk merkezi olmayan pazardır.

GRT tokenları kripto para piyasasında işlem gördüğü için The Graph hem teknik hem de piyasa değerine sahiptir. The Graph’in değerini ve GRT’nin fiyatını belirleyen sayısız özel faktör bulunmaktadır. The Graph’e değer kazandıran şeylerden biri blok zinciri mimarisidir. Toplam arz, dolaşımdaki arz, proje yol haritası, teknik özellikler, yaygın kullanım, düzenlemeler, benimseme, güncellemeler, yükseltmeler ve diğer önemli olaylar gibi faktörler The Graph’in piyasa değerini belirleyen şeylerdir.

Dolaşımda Kaç Adet The Graph (GRT) Coin Var?

The Graph, 10 milyar GRT’lik ilk toplam arz ile piyasaya sürüldü ve yeni tokenlar endeksleme ödülleri olarak verildi. Yıllık GRT basım oranı %3 olarak başlamıştır ancak gelecekteki teknik yönetime tabidir. The Graph, küratörlerden alınan para çekme vergisinin yanı sıra toplam protokol sorgu ücretlerinin %1’ini de yakar ve bu da gelecekteki teknik yönetime tabidir. Bu, GRT’nin gelecekte enflasyonist veya deflasyonist bir varlık olup olmadığının The Graph tarafından işlenen sorgu miktarına bağlı olacağı anlamına gelir.

Dolaşımdaki GRT token sayısı ile The Graph’in mevcut fiyatının çarpımı, The Graph’in piyasa değerine eşittir ve bu da piyasa sıralamasını ve piyasa hakimiyetini tanımlar.

Graph Ağının Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?

The Graph ağı, ağın işlevlerini sürdürmek ve blok zincirini güvence altına almak için dizinleyiciler, küratörler ve delegatörlere güvenir. Dizinleyiciler, merkezi olmayan bir yönetişim modelinde düğümleri işletir ve The Graph pazarındaki en iyi hizmetleri en uygun fiyatlarla sunmak için rekabet eder.

Küratörler toplanan verileri düzenler ve alaka düzeyi ve doğruluğuna göre sınıflandırır ve Delegatörler GRT coinlerini İndeksleyicilere devrederek dolaylı olarak ağın güvenliğini sağlar.

Graph Ağı Nasıl Kullanılır?

Graph ağı, dApp’lerin kesintisiz çalışmasını ve oluşturulmasını sağlamanın yanı sıra blok zinciri ağlarından toplanan verileri kaynaklamak ve kullanmak için kullanılır. Yerel token olan GRT, tüm ağ katılımcıları tarafından farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Endeksleyiciler, Küratörler ve Delegatörler piyasayı geliştirmek ve aynı zamanda işletmek için teşvik edildiğinden, GRT ağın ödül sisteminde çok önemlidir.

Delegatörler GRT tokenlarını, ağdaki düğümleri çalıştırmak için kilitli GRT kullanan İndeksleyicilere devretmek üzere stake edebilirler. Küratörler ayrıca kürasyon hizmetleri için GRT ile ödüllendirilir ve Tüketiciler GRT’de endeks hizmetleri için ödeme yapan ağ kullanıcılarıdır. GRT tokenleri ayrıca The Graph blok zinciri ve birlikte çalışabilir ağlar aracılığıyla kullanılabilen dApp’lerin kilidini açmak için de kullanılır. Ağ katılımcıları GRT şeklinde para kazanırken, GRT kripto piyasasında da alınıp satılabilir.

Graph (GRT) ERC-20 tipi bir token olup, GRT’nin ETH ve ERC-20 tokenleriyle uyumlu herhangi bir kripto cüzdanında saklanabileceği anlamına gelir. GRT sahipleri uyumlu mobil, çevrimiçi, donanım ve masaüstü cüzdanlar arasından seçim yapabilir.

Graph madenciliği yapılamaz ve sistem Proof-of-Stake mutabakat mekanizmasına dayalı olarak çalışır. Ağdaki temsilciler GRT’lerini düğüm operatörlerine (Dizinleyiciler) devrederek stake edebilirler. Temsilciler, aldıkları ödüllerle ağa katılmaya teşvik edilir ve ağın güvenli ve çalışır durumda olmasını sağlar.

GRT Token Nasıl Alınır?

GRT Token; Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken, Bitfinex gibi borsalardan farklı paritelerle satın alınabilir.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?