Temmuz 31, 2020

Seyahat Devi, Fidye Olarak 4.5 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Ödedi

ABD’de yıllık 1.5 milyar dolar gelir elde eden beşinci en büyük seyahat şirketi olan CWT, bilgisayar sistemini ele geçiren hacker’lara 4.5 milyon dolar Bitcoin ödemeyi kabul etti.

31 Temmuz Reuters raporu, siber suçlulara ait Bitcoin cüzdanının 414 BTC aldığını bildirdi.

Hiçbir Müşteri Verisinden Ödün Verilmedi

Siber güvenlik araştırmacısı JAMESWT, CWT’nin bilgi sistemine 30 Temmuz’da Ragnar Locker isimli fidye yazılımı (kullanıcının programa yeniden giriş yapabilmesi için belirli bir fidye tutarı ödeyene kadar kullanıcının bilgisayarını etkisiz hale getiren yazılım) bulaşmış olduğunu keşfetti.

Şirket daha sonra gerçekten bir güvenlik ihlali yaşadığını doğruladı, bu yüzden sistemini geçici olarak kapatmak zorunda kaldı. Hackerlar fidye yazılımı notunda, fatura bilgileri, sigorta davaları ve finansal raporlar dahil olmak üzere 2 TB hassas veri indirdiklerini iddia ettiler.

Ancak, bilgisayar korsanlarının 30.000 olduğunu iddia ettikleri virüs bulaşmış bilgisayar sayısını abarttıkları bildirildi.

İlk talep 10 milyon dolar değerinde BTC’di, ancak CWT, sistemini tekrar online hale getirmek ve çalınan tüm verileri kurtarmak için sadece 4.5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Devam eden bir soruşturma şimdiye kadar CWT müşterilerinin kişisel bilgilerinin olaydan etkilenmediğini gösterdi:

“Soruşturma erken aşamada olsa da, kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin/müşteri ve gezgin bilgilerinin tehlikeye atıldığına dair bir gösterge yok.”

Fidye yazılımı saldırıları işletmeleri ve hatta tüm şehirleri kazaya uğramaya devam ederek milyarlarca dolar değerinde zarara neden oluyor.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?