Kasım 21, 2020

SEC Başkanı Jay Clayton; Bitcoin’in Arkasındaki Gücü Anlattı!


SEC Başkanı Jay Clayton; Bitcoin’in Arkasındaki Gücü Anlattı!

Jay Clayton; SEC’in şimdiki Başkanı olarak konumlanmaktadır. Fakat 2020 yılının sonunda bu konumdan çekilmeye hazırlanıyor. Clayton kendisi dokuz Bitcoin ETF’si gördü, görev süresi içerisinde ise reddedildiğini açıkladı. Aynı zamanda CNBC ile Bitcoin’in bilinirliliğini arttırmasına neden olacak mevcut ödeme sisteminin verimsiz olduğunu düşünmesi de kayıtlara geçti.

Yeni Yatırımcılara Yönelik Riske Karşı Korku ve Endişe Oluştu!

Clayton dün CNBC’nin Squawk Box’ında görüntülendi. Orada, Bitcoin’in Acentesi tarafından yapılan genel değerlendirmesinin altını çizdi:

SEC, Bitcoin’i bir menkul kıymet olarak görmüyor. Bunun yerine, regülatör değer bir mağaza ve bir ödeme mekanizması olarak görüyor.

Tahmin edileceği gibi; SEC’in kripto konusundaki olumsuz algısı ile Yönetim Kurulu Başkanı’nın kendisi de kripto topluluğunun hedeflerine maruz kaldı.

SEC, Clayton’ın Başkan olduğu zaman boyunca kripto para birimlerini kısa süreli tutmaya çalışırken, Clayton’ın kendisi özellikle Bitcoin olmak üzere, kripto para birimlerine hiçbir zaman karşı gelmedi. Bu durum yerine, Bitcoin’in ETF’lerinin ortalama yatırımcılara maruz kalmasından korkuyordu.

SEC, Kriptoya Pek Hevesli Değil!

Algılanan bu risk, büyük oranda SEC’in bazı Bitcoin borsalarını düzenlenmemiş olarak görmesinden kaynaklanıyor. Kısacası Bitcoin’in fiyatı bu borsalarda kolay bir şekilde manipüle edilebilir. Aynı zamanda bu durum da borsa genelindeki yatırımcılara zarar verebilir.

Clayton’un SEC Başkanı olarak istifa ettiğini gören Bitcoin topluluğundaki bazı kişiler, Bitcoin ETF’nin gelecek zamanlarda onaylanabileceğini düşünüyor.

Clayton ise kendisi hakkında yaptığı yorumda; Bitcoin’in çevresindeki düzenlemeler bana uyacak şekilde ilerledikçe devam eden bir büyüme oluşacağını söyledi.

Clayton ABD tarafından kullanılan hem uluslararası hem de iç ödeme mekanizmalarının verimsiz olduğunu ve bu durumun da Bitcoin’in alternatif olarak kullanımında artışa yol açacağını dile getirdi. Clayton dijital ödemelerle ilgili düzenlemeler arttığı için bu yükselişin ancak pazarın olgunlaşması ile ilerleyeceğini beklediğini de cümlelerine ekledi.

Bitcoin; SEC Yetki Alanında Değil!

Clayton; ICO yatırımları ve birçok tuzak ile ilgili uyarı vermeye başlayan ilk SSEC üyesi olmaktaydı. Bu durum da 2017’nin büyük ICO çılgınlığı sırasında gerçekleşti. Clayton halkı, bu ürünlerin genellikle menkul kıymet olarak görüldüğünü dile getirdi. Bu sebeple, kendilerine eşlik eden düzenlemelere de tabi olmaları gerekmektedir.

Bunun doğrultusunda Clayton, Bitcoin’in gerçekten bir güvenlik olarak görülmediğini söyledi. Sebebini ise varlığın her şeyden daha değerli bir depolama ve ödeme mekanizması olarak hizmet etmesi ile açıkladı. Aradaki basit fark ise kripto varlıklarının kullanılma şekli olmaktadır.

SEC menkul kıymetleri düzenler. Ve kripto risk sermayesini arttırmak adına menkul kıymetleri devreye soktuğu zaman, SEC bu işe el koyarak onu düzenlemelidir. ICO çılgınlığı sırasında, çok az kişi kamu menkul kıymetlerini SEC’e kaydetmeyi düşündü. Bu durumda düzenleyicinin büyük ölçüde geri dönmesine sebebiyet verdi.

Ece Önel avatarı

Yazar Ece Önel hakkında :

Merhaba ben Ece Önel, Dokuz Eylül Üniversite'sinde okuyorum. Freelance olarak çalışıyorum ve aynı zamanda güncel haberleri takip ederek bu konular hakkında yazı yazmayı seviyorum. Yaklaşık iki senedir kendimi bu alanda geliştiriyorum. İyi okumalar. :)

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


SEC Başkanı Jay Clayton; Bitcoin’in Arkasındaki Gücü Anlattı! haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?