Mayıs 16, 2021

Ripple’dan (XRP) Dikket Çeken Ortaklık: Hedef 2030!


Ripple'dan (XRP) Dikket Çeken Ortaklık: Hedef 2030!

Ripple, 2030 yılına kadar karbon sıfıra ulaşmayı hedeflediğini duyurarak geçtiğimiz günlerde sıkça duygduğumuz kripto para birimi sürdürülebilirlik topluluğuna katıldı. Şirket bu amaca ulaşmak için çeşitli sürdürülebilirlik liderleriyle ortaklık kurdu.

Ripple (XRP), 15 Mayıs’ta twitter hesaplarından, web sitelerindeki bir gönderinin bağlantısını paylaştı. Bu gönderi, çevre stratejilerinin bir çok yönünü ayrıntılı olarak açıklıyor ve aralarında Bill & Melinda Gates Vakfı, Mercy Corps, Mojaloop Vakfı ve İşletme ve Sosyal Etki Enstitüsü gibi ortaklarının bir listesini de içeriyordu.

Genel olarak, Ripple’ın 80’den fazla ülkede sivil toplum kuruluşu (STK) ortaklıkları bulunuyor. Şimdi Şirket, REBA, Energy Web Vakfı ve Watershed gibi sürdürülebilirlik liderlerini de saflarına kattı.

Sitede ayrıca şu bilgilere de yer verildi:

“Mevcut küresel finansal sistemimiz, banka kullanmayan 1.7 milyar insanın ihtiyacını karşılamıyor. Dijital varlıklar ve dağıtılmış muhasebe teknolojisi (DLT); banka kullanmayan ve banka hesabı olmayan nüfusun temel finansal hizmetlere erişme ve sınırlar arasında para gönderip alma şeklini dönüştürme potansiyeline sahip. Bu da onu daha erişilebilir, uygun fiyatlı ve güvenli hale getiriyor.”

Web sitesindeki rapor, önde gelen kripto para birimleri olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile karşılaştırıldığında XRP’nin çok daha yeşil olduğuna da değindi. Para birimleri arasındaki çevresel etki, gerçek dünyada tüketecekleri benzin miktarına göre ölçülürse XRP, 100 milyon işlem başına yalnızca 63.000 galon kullanırken; BTC 100 milyon işlem için yaklaşık 4 milyar, ETH ise 239 milyon galon kullanıyor.

Sürdürülebilirlik ve Kripto

Elon Musk’ın Bitcoin madenciliğinden kaynaklanan fosil yakıt emisyonları konusunu gündeme getirmesinin ışığında; kripto para biriminin çevresel etkileri, son haftalarda birçok tartışmaya konu oldu.

İş adamı; bu konu hakkında güçlü bir duruş sergileyerek, Tesla’daki alımlarda para birimi seçeneği olarak BTC’yi kullanmayı bıraktıklarını açıkladı. Bu karar, BTC’nin fiyatında hızlı bir düşüşe neden olarak, kriptoyu 50.000 dolar sınırının altına düşürdü.

Yine de Musk’ın kararı tepkisiz kalmadı. Tim Draper, mevcut bankacılığın da çevre sorunlarına büyük bi katkısı olduğuna dikkat çekti. Küresel yatırımcının düşüncesi, Musk’ın felsefesine göre, fiat para birimi alımlarını da kabul etmemesi gerektiği yönündeydi.

Bu arada, diğer ülkeler de çevreyi BTC madenciliğine karşı korumak için kendi paylarına düşeni yapmaya çalışıyorlar. Örneğin 15 Mayıs’taki raporlara göre, İran makamlarının, ev elektriğinden madencilik yapanlara para cezası uygulayacağı açıklanmıştı.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Ripple’dan (XRP) Dikket Çeken Ortaklık: Hedef 2030! haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?