Fas’ın En Büyük Bankası olan Attijariwafa Bank, RippleNet’e katılan en son MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bankası oldu
Boursenews tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, yönetimi altında 53.3 milyar dolarlık varlığa sahip Fas’ın en büyük bankacılık kurumu olan Attijariwafa Bank, RippleNet ağına katıldı.
İşbirliği, bankanın ortaklarıyla gerçek zamanlı işlemler gerçekleştirmesini sağlayacak.
Attijariwafa Bank ayrıca Singapur merkezli bir işletmeden işletmeye (B2B) sınır ötesi ödeme ağı olan Thunes ile de bir ortaklık kurduğunu duyurdu.
RippleNet’in diğer bankacılık ortakları arasında Santander, Bank of America, IndusInd Bank, Banco Rendimento vb kurumlar da bulunuyor.
Geçen ay CEO Brad Garlinghouse, XRP’yi köprü para birimi olarak kullanan ve şu anda tüm işlemlerin dörtte birini oluşturan bir ödeme çözümü olan On-Demand Liquidity ile Ripple’ın bugüne kadarki en iyi yılını geçirdiğini duyurdu.
İşbirliği hakkında konuşan Rabat merkezli bankanın uluslararası nakit yönetimi başkanı Adnane Driouech, blockchain’i para transfer etmenin “hızlı ve kusursuz” bir yolu olarak tanımlıyor.
Hisseleri Kazablanka Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Attijariwafa Bank’ın İngiltere, Çin, Madrid, Tunus vb. diğer ülkelerde 4.900’den fazla şubesi bulunmaktadır.
Ripple’ın Orta Doğu’daki güçlü varlığı
Ripple, yıllardır Orta Doğu ve Kuzey Amerika ülkelerine odaklanmış bir şekilde faaliyet hayatına devam ediyor. Bölge, kendi sahasındaki yasal sıkıntılar nedeniyle zor durumda bulunan şirketin yaşam alanı haline geldi.
2018’in sonlarında Kuveyt Ulusal Bankası, Ripple tarafından desteklenen bir havale hizmeti başlattı. Mısır Ulusal Bankası da geçen yılın Mayıs ayında RippleNet ağına katıldı.
Ekim ayında Bloomberg ile yaptığı röportajda Garlinghouse, Orta Doğu’nun Ripple’ın en hızlı büyüyen bölgesi olduğunu söyledi. Bu açıklama, Ripple’ın Al Ansari Exchange adlı Dubai merkezli bir döviz şirketi ile ortaklık ilan etmesinden kısa bir süre sonra geldi.