Şubat 4, 2020

Merkez Bankaları’nın Yüzde 80’i Kendi Dijital Parasını Çıkartmak İçin Çalışma Yapıyor

Bank of International Settlements tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçları, dünya merkez bankalarının yaklaşık %80’inin şu anda kendi kripto para birimlerini başlatmak için çalıştığını ortaya koydu. Ayrıca, merkez bankalarının yaklaşık %10’u bu dijital para birimlerinde ışık gördüğünü gösteren pilot proje geliştirmiştir. Dünya nüfusunun kalan %20’sini toplu olarak temsil eden bankalar, önümüzdeki birkaç yıl içinde bunları ihraç edeceklerini açıkladılar.

Sonuçlar, kesinlikle yükselişte olan bu CBDC’lerin (merkez bankası dijital para birimleri) önemli bir yer tutmaya devam ediyor. 2018’de yapılan bir ankete katılan merkez bankalarının %70’i, kendi dijital para birimlerini çıkartabilecekleri konusunda emin olmak için çok çalışıyorlardı. Güney Kore, Avrupa Merkez Bankası ve Çin’in bu konuda çalışmalar yaptığı biliniyor. Venezuela ve Senegal gibi ülkelerde zaten merkez bankası dijital para birimleri var.

Bu, ABD Dolar’ını dijital biçimde göreceğimiz anlamına gelmez. Rapor, gelişmekte olan piyasalardaki merkez bankalarının, nakit için dijital yönlü araştırma olasılıklarının yüksek olduğunu söyledi. Gelişmiş pazarlar buna bakmaya daha az meyilliydi. Araştırma, orta vadede merkez bankası dijital paralarını çıkartması muhtemel olanların %90’ının gelişmekte olan pazarlarda olduğunu vurgulamaktadır. Bunu yapmanın temel nedeni finansal sektörlerine katılımı arttırmaktır.

Tabii ki bu, bankanızın yakın zamanda Bitcoin’e döneceği anlamına gelmez.

Kaynak : Koinfinans.com
Risk Açıklaması:Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Koinfinans.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Koinfinans.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Koinfinans.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Koinfinans.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Koinfinans.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Koinfinans.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Koinfinans.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Koinfinans.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Koinfinans.com’u bağlamaz.


Uyarı: Koinfinans.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Koinfinans.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Koinfinans.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


Haber Yorumları ( 0 )

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?